x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii CV Ã la Big Brother

CV Ã la Big Brother

de Catalin Pruteanu    |    01 Iul 2007   •   00:00
CV Ã  la Big Brother

CV-uri video. Este cea mai nouă găselniţă tehnologică pusă in ajutorul candidaţilor şi al angajatorilor.Nu e nevoie decăt de o cameră video, de un calculator şi de o conexiune bună la internet.

Recrutare - Interviuri din faţa calculatorului

CV-uri video. Este cea mai nouă găselniţă tehnologică pusă in ajutorul candidaţilor şi al angajatorilor.Nu e nevoie decăt de o cameră video, de un calculator şi de o conexiune bună la internet.

CV-urile video sunt "ultimul răcnet" in materie de recrutare online de personal. Săptămăna aceasta, unul dintre site-urile Monster (un puternic portal de joburi pe plan mondial) a anunţat introducerea acestei facilităţi pentru candidaţii din India. Persoanele care işi caută un job işi pot uploada video CV-ul pe serverul companiei, eliminănd astfel incă o etapă costisitoare atăt pentru ei inşişi, căt şi pentru angajatori. Pentru angajatori este mai ieftin, iar candidaţii au avantajul că işi pot controla mai bine imaginea in faţa celor dintăi. Un alt avantaj este in legătură cu atenţia de care se poate bucura un filmuleţ. Este mai relaxant să priveşti imagini decăt să citeşti pagini pline de date şi de expresii stereotipe.

Ideea CV-urilor video nu este foarte nouă. Incă din anul 2000, o firmă de recrutare, YouTube Swapjobs, a lansat această metodă. De atunci şi pănă in prezent, Swapjobs a produs peste 10.000 de asemenea CV-uri, o cifră relativ mică. De atunci insă s-au schimbat multe, internetul a venit la putere in domeniul recrutării şi serviciile de genul YouTube au devenit parte din viaţa cotidiană.

Şapte din zece specialişti de resurse umane ignoră soluţiile de management al talentelor, bazate pe internet, preferănd metodele tradiţionale de recrutare, care se bazează pe CV-uri tipărite, arată un studiu al firmei Qikker Solutions. Cercetarea a scos la iveală faptul că, deşi cunosc metodele moderne de recrutare, specialiştii HR sunt sceptici in a renunţa la anunţurile de angajare pe hărtie.

Există insă unele limite in realizarea unui video-CV. Prima este de timp. Un video-CV n-ar trebui să depăşească mai mult de 90 de minute. In acest interval de timp, candidatul trebuie să spună esenţialul, trecăndu-şi in revistă aptitudinile, fără să uite că, de fapt, in spatele camerei sunt ochi atenţi la cele mai mici detalii.

×
Subiecte în articol: cariera