x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Gorghiu:PNL majorează salariile bugetarilor cu 30-40%, până în 2020, şi dublează salariile medicilor din 1 iunie 2017

Gorghiu:PNL majorează salariile bugetarilor cu 30-40%, până în 2020, şi dublează salariile medicilor din 1 iunie 2017

19 Noi 2016   •   01:30
Gorghiu:PNL majorează salariile bugetarilor cu 30-40%, până în 2020, şi dublează salariile medicilor din 1 iunie 2017

PNL va majora salariile bugetarilor cu 30-40% până 2020, prin măsuri sustenabile, a declarat, vineri, la lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare, preşedintele partidului, Alina Gorghiu.

''Nu suntem de acord să încălcăm legea şi să facem aceste măriri cu şase luni înainte de finalizarea mandatului Guvernului , pentru că ar fi un cinism să şti că o lege care nu poate fi promovată, pentru că încalcă altă lege, s-o prezentăm ca fiind una reală. Eu nu pot să mint şi să manipulez oamenii din România care sunt cu salarii mici şi care au nevoie de aceşti bani. Ce pot să fac ca partid responsabil este să spun că, pentru toţi cei din sistem bugetar, măresc aceste salarii conform bugetului şi PIB-ului pe care-l am în România, în următorii patru ani, într-un procent sustenabil de 30-40%, astfel încât în 2020 să am un salariu mediu de 4.238 de lei. Eu nu vin cu poveşti ca Dragnea, care se culcă seara cu un salariu minim şi se trezeşte a doua zi cu alt salariu'', a arătat Gorghiu, precizând că aceste majorări presupun un impact bugetar de 24 miliarde lei şi o creştere economică de 4-5% pe an.

Alina Gorghiu a spus că PNL are inclusă în programul de guvernare şi dublarea salariilor medicilor, de la 1 iunie 2017, dar şi implementarea programului Casa medicului, care presupune construirea a nouă sute de locuinţe pentru aceştia.

Totodată, liderul liberal a reamintit că introducerea cotei unice de 16% se datorează liberalilor, iar în programul pe care-l vor pune în aplicare cu viitorul Guvern Cioloş au în vedere generalizarea cotei unice până în 2020.

''Avem proiecte fabulos de bune pentru tot ceea ce înseamnă mediu privat (...) PNL vrea cotă unică generalizată, 16 % pe contribuţii sociale, 16% angajat, 165 angajator, 16% TVA, până în 2020. Cota unică generalizată înseamnă taxe reduse, scăderea evaziunii fiscale, mai mulţi bani la bugetul statului şi, automat, mai mulţi bani infuzaţi în economie'', a arătat Gorghiu.

Liderul PNL a promis şi pensionarilor, ''care nu sunt monopolul politicilor de stânga'', că vor fi scutiţi de impozit şi a atras atenţia membrilor şi simpatizanţilor liberali că Dragnea ''trebuie oprit din manipulare, pentru că înşeală aşteptările populaţiei''.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu gorghiu medici salarii bugetari