x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii IMM-urile prosperă. Cu 60% mai multe locuri de muncă în firmele mici și mijlocii

IMM-urile prosperă. Cu 60% mai multe locuri de muncă în firmele mici și mijlocii

21 Aug 2019   •   13:49
IMM-urile prosperă. Cu 60% mai multe locuri de muncă în firmele mici și mijlocii

Societățile autohtone mici și mijlocii au avut în primele șase luni ale acestui an 87.000 de locuri de muncă libere, cu 60% mai multe față de perioada similară de anul trecut, după cum reiese dintr-o analiză a site-ului eJobs.ro.

'Companiile mici şi mijlocii au avut un an de creştere impresionantă şi au ieşit la 'vânătoare' de candidaţi, oferind, în multe cazuri, condiţii similare cu marii jucători multinaţionali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale şi beneficii extra-salariale, ci şi de perspective de dezvoltare, flexibilitate şi promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, şi candidaţii sunt destul de atraşi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri şi foarte tineri, care caută mai degrabă experienţe care să-i dezvolte decât salarii mari', a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel puţin un anunţ de angajare pe această platformă. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite de companiile care activează în domeniul vânzărilor (2.115), acestea fiind urmate de resurse umane (2.100 de locuri de muncă) şi bănci (1.932). Următoarele în topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajărilor, sunt companiile din sectorul achiziţiilor, alimentaţie/HoReCa şi transport/distribuţie. La polul opus, cu mai puţin de 200 de posturi vacante, se află companiile cu activităţi în service-uri şi reparaţii, farma, petrol şi gaze, asigurări.

În România sunt active peste 600.000 de IMM-uri, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajaţi de pe piaţă. Salariul mediu net al unui angajat care lucrează într-o astfel de societate este de circa 700 de euro/lună.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: piata muncii IMM locuri de munca