x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    10 Feb 2008   •   00:00
Info

10 februarie 2008: Persoanele cu vârsta între 36 şi 40 de ani sunt mai tentaţi să strecoare în CV-uri date false, care să-i avantajeze în găsirea unui loc de muncă, arată un studiu realizat de specialiştii britanici în resurse umane.

CONSTRUCŢII: Bursă de locuri de muncă la Roma

Ministerul Muncii va organiza la Roma, la 23 februarie, o bursă a locurilor de muncă pentru românii care lucrează în Italia în domeniul construcţiilor. Se încearcă astfel reducerea deficitului de personal în acest domeniu. România nu este singura ţară din zonă care are astfel de probleme; Bulgaria a anunţat că, din cauza deficitului de muncitori, va încerca atragerea de forţă de muncă străină.

 

STUDIU: Vârsta a doua minte în CV

Persoanele cu vârsta între 36 şi 40 de ani sunt mai tentaţi să strecoare în CV-uri date false, care să-i avantajeze în găsirea unui loc de muncă, arată un studiu realizat de specialiştii britanici în resurse umane. În acest interval de vârstă, peste 60% din CV-urile analizate conţineau cel puţin o minciună, în creştere cu 10% faţă de anul precedent.

 

CAMPANIE: Românii şi-au ales pensiile private

Aproape patru milioane de români au semnat acte de aderare la un fond de pensii private obligatorii, arată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii. După distribuirea celor care nu şi-au ales administratorul de pensii, peste două luni vor fi colectate primele contribuţii reprezentând 2% din ve­nitul brut lunar.

×
Subiecte în articol: cariera