x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Sep 2005   •   00:00
PRESELECTIE. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza in Bistrita, de astazi si pana vineri, preselectie pentru solicitantii de locuri de munca in Germania, la sediul AJOFM Bistrita-Nasaud, Strada Garii, numarul 2-4. Meserii solicitate pentru Germania sunt: lacatus mecanic, mecanic, electromecanic, electrician, bucatar, cofetar, chelner, receptioner si asistent medical. De asemenea mai pot participa persoanele calificate in domeniile agricol, gastronomic, vanzari si hotelier. Mai multe informatii puteti gasi pe adresa de Internet a Oficiului.

STATISTICA. Rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii august a fost de 5,6%, cu 0,1 puncte procentuale mai mare fata de cea din luna anterioara. Numarul total de someri corespunzator lunii trecute a fost de 498.988 persoane. Din totalul somerilor inregistrati, 168.569 au fost indemnizati si 330.419 neindemnizati. In luna august, rata somajului feminin a crescut cu 0,1 puncte, in timp ce rata somajului masculin a ramas constanta.

REZULTATE. La Bursa locurilor de munca pentru absolventi, organizata vinerea trecuta de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca au fost selectate in vederea incadrarii 5.215 persoane. De asemenea, 896 persoane au fost incadrate pe loc, dintre care 151 romani cu studii superioare. Numarul total de joburi oferit la Bursa de vineri a fost de 31.666.

×
Subiecte în articol: cariera