x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Job profile: Auditor financiar pentru eficienta

Job profile: Auditor financiar pentru eficienta

10 Iun 2006   •   00:00
Job profile: Auditor financiar pentru eficienta

Auditorul financiar este, intr-o companie de dimensiuni mari, persoana care evalueaza permanent sistemul de control, controleaza procesele, masoara performantele companiei, intocmind rapoarte si aducand solutii pentru cresterea profitabilitatii companiei.

ATRIBUTII. Auditorul financiar asigura gestionarea cadrului de lucru in domeniul financiar-contabil si este responsabil de realizarea planului de audit financiar anual. Tot in domeniul financiar-contabil, auditorul financiar trebuie sa supravegheze si sa gestioneze cadrul de proceduri, identificand metode de prevenire a fraudelor si pierderilor de orice fel. In cele mai multe cazuri este persoana de legatura a companiei cu firma de audit cu care compania lucreaza. De asemenea, trebuie sa intocmeasca rapoarte de evaluare a performantelor financiare, propunand masuri pentru cresterea eficientei acesteia (reducerea costurilor, micsorarea riscurilor si optimizarea fluxurilor financiare), toate acestea tinand de atributiile sale in monitorizarea politicii financiare a firmei.

CERINTE. Cel care ocupa postul de auditor financiar este absolvent de studii superioare economice, sa aiba o experienta relevanta de cativa ani pe o pozitie in cadrul departamentului financiar-contabil si sa aiba bune cunostinte de Excel sau Acces. Standardele nationale si internationale de contabilitate trebuie sa se numere printre cunostintele unui auditor financiar. Numeroase firme cer, pe langa experienta relevanta, si absolvirea unor cursuri specializate. Alte cerinte sunt cunoasterea excelenta a unei limbi de circulatie internationala (de obicei, engleza este limba ceruta de majoritatea angajatorilor), cunostinte de management financiar, experienta in realizarea de analize contabile si financiare, experienta in urmarirea si analiza bugetelor, precum si bune abilitati de comunicare si organizare.

×
Subiecte în articol: cariera financiar