x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Joburi de vara

Joburi de vara

de Catalin Pruteanu    |    03 Aug 2008   •   00:00
Joburi de vara

Oferta de joburi pentru studenti este bogatain aceasta vara atit pe litoralul romanesc, cit si in strainatate.



Oferta de joburi pentru studenţi este bogatăîn această vară atît pe litoralul românesc, cît şi în străinătate.


Instructor de înot sau salvamar, recepţionist, promoter, asistent pentru puncte de prim ajutor, antrenor pentru volei pe plajă sau ghid turistic sînt cîteva dintre cele mai interesante joburi ale verii. Majoritatea sînt bine plătite, se adresează studenţilor, sînt în aer liber şi oferă un program flexibil.
Angajatorii de pe litoralul românesc au început să caute forţă de muncă pentru acest sezon încă de la începutul anului. Salariile pornesc de la minimum 500 de lei net pe lună. Pentru un chelner sau un barman, de exemplu, această sumă se poate dubla sau tripla din bacşişuri. Alte beneficii minime pe care le oferă sînt cazare, masă sau bonuri de masă şi transport gratuit pînă la locul de muncă. Joburile la mare sînt disponibile nu numai în restaurante şi discoteci. Un job din care se cîştigă bani buni şi care are şi avantajul programului flexibil este în împărţirea de materiale promoţionale.


GRECIA. Una dintre companiile de plasare de forţă de muncă din România oferă absolvenţilor de liceu şi studenţilor contracte în Grecia, în domeniul hotelier-turistic, pe perioade cuprinse între trei şi douăsprezece luni. Printre beneficii se numără o remuneraţie zilnică de minimum 30 de euro, masă şi cazare asigurate. Singura condiţie este stăpînirea limbii engleze cel puţin la nivel mediu.
Vara, oferta de locuri de muncă este bogată nu numai pentru studenţi, ci şi pentru muncitorii din construcţii, un domeniu care e în plină dezvoltare în România, spre deosebire de ţările occidentale, în care efectele crizei imobiliare se fac deja simţite.


Opţiuni: Turism în Dubai

Firmele de recrutare din România şi din străinătate caută forţă de muncă pe piaţa autohtonă pentru hotelurile şi restaurantele de patru sau de cinci stele din Dubai. Cunoaşterea foarte bună a limbii engleze este obligatorie, iar contractele de muncă se pot încheia şi pe perioade de cîţiva ani. Cazarea, masa, transportul şi plata vizei sînt asigurate, experienţa nu este obligatorie, iar cîştigurile salariale, dar mai ales cele din bacşişuri, sînt substanţiale.

×
Subiecte în articol: cariera sînt