x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ministrul Muncii, Marius Budăi spune că există bani pentru asistenții persoanelor cu handicap

Ministrul Muncii, Marius Budăi spune că există bani pentru asistenții persoanelor cu handicap

21 Mai 2019   •   17:03
Ministrul Muncii, Marius Budăi spune că există bani pentru asistenții persoanelor cu handicap

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi a afirmat că există banii necesari pentru plata drepturilor asistenților persoanelor cu handicap grav și și-a exprimat dorința ca acestea să nu fie folosite în scop politic.Clarificările au fost făcute ca urmare a unei petiții adresate Guvernului, pe 16 mai, de către mai multe organizații neguvernamentale care au solicitat ca finanțarea drepturilor asistenților personali ai celor care suferă de handicap grav să fie asigurată din bugetul de stat și nu din bugetele locale.

"Păi, ori vrem descentralizare în România, ori nu vrem descentralizare? Asta e întrebarea principală. Atunci când facem descentralizare, nu e bună descentralizarea. Când nu o facem, vrem descentralizare. Situaţia este în felul următor: fac încă o dată un apel foarte serios şi accentuez să fie lăsate persoanele cu dizabilităţi în pace şi să nu fie folosite nici în scop public, nici în scop politic, nici în absolut niciun fel de scop. Au destule probleme. Sunt banii necesari pentru plata acestor drepturi. Ba mai mult decât anul trecut. Anul trecut am cheltuit 6,2 miliarde, acum avem 11 miliarde prevăzute pentru aceste drepturi ale însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Noi am asigurat aceste fonduri şi încă o dată fac acest apel: lăsaţi persoanele cu dizabilităţi să îşi ducă viaţa de zi cu zi şi noi care suntem acum la guvernare să ne îngrijim de viaţa lor, pentru că aţi văzut că am luat decizii în ultimul timp, inclusiv tehnologia asistivă performantă. Joi, probabil, se va semna şi contractul de finanţare", a declarat Marius Budăi.

×