x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Mostenitoarele - Baietii, preferati fetelor pentru a prelua afacerile familiilor germane

Mostenitoarele - Baietii, preferati fetelor pentru a prelua afacerile familiilor germane

de Cristian Stefanescu    |    03 Feb 2007   •   00:00
Mostenitoarele - Baietii, preferati fetelor pentru a  prelua afacerile familiilor germane

Tatal si fiica, o reteta de succes, o poveste de dragoste in orice familie. Dar relatia se destrama cand intra in joc afacerile. Cel putin asa se intampla in Germania. In jur de 31.000 de afaceri din Republica Federala sunt anual transferate din mainile proprietarului in cele ale unui urmas. Doar 20% dintre acestea sunt insa preluate de fete, releva un studiu realizat de Institutul pentru Afaceri Mici si Mijlocii din Bonn si de Institutul "Sigmund Freud" din Frankfurt. Antreprenorul german inclina sa predea stafeta ginerelui, daca, desigur, nu are un mostenitor de sex masculin sau daca relatia tata-fiu s-a deteriorat pana la dezmostenire.

SEFU’. Din cele 53 de fete de oameni de afaceri care au facut subiectul studiului, majoritatea au declarat ca, pentru a putea ajunge sa conduca firma familiei, trebuie sa demonstreze, intai de toate, ca pot sa o faca; aceasta, releva autorii cercetarii, inseamna ca fetele trebuie, intai de toate, sa reuseasca in cariera pe cont propriu. Nu acelasi lucru se intampla in cazul fiilor, care sunt tinuti "pe langa" tatal-sef, pentru a invata secretele afacerii.

Cu toate acestea, statisticile arata ca afacerile preluate de fete evolueaza ascendent. Explicatia psihologilor: fetele se pot pune mai usor in pielea tatalui decat baietii si, in plus, le urmeaza mai des sfaturile.

×
Subiecte în articol: cariera