x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Nokia va concedia în total 3.500 de oameni din România, Germania şi SUA până în 2012

Nokia va concedia în total 3.500 de oameni din România, Germania şi SUA până în 2012

de Marina Constantinoiu    |    29 Sep 2011   •   10:10
Nokia va concedia în total 3.500 de oameni din România, Germania şi SUA până în 2012

Producatorul numarul unu pe plan mondial de telefoane mobile Nokia a anuntat joi ca intentioneaza sa concedieze 3.500 de oameni de la unitatile sale de productie din Romania, Germania si Statele Unite, pana la sfarsitul anului viitor, relateaza AFP.

"Nokia isi inchide activitatile de la Cluj, din Romania, pana la sfarsitul lui 2011 si intentioneaza sa inchida si unitatile de la Bonn, din Germnia si Malvern, Statele Unite' pana la sfarsitul anului viitor, a anuntat grupul finlandez intr-un comunicat.

Aceste noi concedieri se adauga celor 4.000 de suprimari de locuri de munca si altor 3.000 de posturi externalizate catre subcontractori, anuntate in aprilie in cadrul unui vast program de restructurare.

Nokia intentioneaza sa anunte si alte concedieri in 2012. Grupul va reexamina rolul pe termen lung al trei dintre uzinele sale din Finlanda (la Salo), Ungaria (la Komarom) si Mexic (la Reynosa), precizand ca impactul posibil asupra locurilor de munca al acestor masuri va fi cunoscut in 2012. "Va trebui sa luam masuri dureroase, dar necesare, pentru a ajusta efectivele si activitatile in functie de ceea ce ne asteapta', a subliniat directorul general al Nokia, Stephen Elop, citat intr-un comunicat preluat de France Presse.

×