x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Orban: Nu este normal ca persoane care s-au pensionat să beneficieze și de un venit din sectorul public

Orban: Nu este normal ca persoane care s-au pensionat să beneficieze și de un venit din sectorul public

08 Dec 2019   •   12:30
Orban: Nu este normal ca persoane care s-au pensionat să beneficieze și de un venit din sectorul public
Sursa foto: Diana Oros

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi încasează pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public.
"Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit în sectorul public, vreau să fim foarte clari, aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, şi este vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani din Poliţie sau din alte structuri şi care, după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează şi venituri în sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată să cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat, nu avem absolut niciun fel de problemă, de asemenea, dacă vor să îşi continue activitatea, nici în privinţa acestei chestiuni nu avem nicio problemă, cu o singură condiţie, să aleagă venitul dobândit din salariu, dacă vor să lucreze", a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public.

Orban a menţionat că s-a perpetuat acest sistem care, din punctul său de vedere, nu e normal.
"Eu cred că administraţia are nevoie de o modernizare, administraţia are nevoie de oameni proaspeţi, cu o altă viziune, care să fie şcoliţi în sensul administraţiei care se face la nivel european, în secolul 21 şi, de asemenea, cred că o persoană care lucrează în serviciul public şi în administraţia publică trebuie să primească un venit din activitatea pe care o desfăşoară", a afirmat el.

Premierul a participat, duminică dimineaţă, la festivitatea de preluare a mandatului de către noul prefect al judeţului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban pensii