x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

POSTA

17 Noi 2004   •   00:00

17 noiembrie 2004
Ciorba Viorica, Targul Secuiesc, jud. Covasna: "Am fost angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata la Schela de Foraj Sonde Ghelinta, judetul Covasna, unde am lucrat pana in anul 2002. In urma procedurii de lichidare a acesteia am fost disponibilizata, intrand la masa creditorilor cu suma de 23.728.823 de lei, suma care mi-a fost recunoscuta chiar de catre lichidator. Nici pana astazi nu am primit acesti bani. Mentionez ca am o varsta foarte greu acceptata la o noua angajare si un fiu in ultimul an de liceu. Mai mult, va comunic ca sunt informata ca de atunci, din 2002, si pana in prezent au fost totusi opt persoane care figureaza ca angajati si ale caror venituri se ridica sub forme diferite la o suma cu mult mai mare peste ce mi se datoreaza mie. Iar noua, celor aflati in aceeasi situatie ca a mea, ni se spune ca societatea respectiva nu dispune de banii necesari acoperirii datoriilor. Va rog sa ne ajutati sau macar sa ne indrumati unde sa ne adresam".
Raspuns: Va puteti adresa Inspectoratului Teritorial pentru Inspectia Muncii din Sf. Gheorghe, Strada General Grigore Balan numarul 14, unde veti primi mai multe sfaturi.

Savulescu Gabriela, Poiana Campina, Prahova: "Doresc sa plec la munca in strainatate pentru a ma descurca decent. Am studii medii si m-as descurca destul de bine intr-un post care sa nu necesite o pregatire speciala. Ajutati-ma sa pot lua legatura cu o firma privata pentru intermedierea fortei de munca in strainatate".
Raspuns: Va puteti inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca sau puteti sa apelati la firmele private care intermediaza plasarea fortei de munca in strainatate. Din pacate, nu va pot recomanda o astfel de firma, dar va puteti interesa la Inspectoratul Teritorial pentru Inspectia Muncii ce firme de la dumneavoastra din judet sunt inscrise la ei.

Vreti sa stiti?
  • Ce trebuie sa contina dosarul pentru inscrierea in baza de date a firmelor care intermediaza plasarea fortei de munca in strainatate?
  • Care sunt cursurile de recalificare din localitatea dumneavoastra?
  • Care sunt locurile de munca oferite de ANOFM pentru pregatirea dumneavoastra?

    Pentru toate acestea si pentru multe altele pe care le asteptam de la dumneavoastra, contactati-ne pe e-mail la:

    cristian.petru@jurnalul.ro, joburi@jurnalul.ro sau in scris, pe adresa redactiei din Bucuresti: Piata Presei Libere, numarul 1, scara D, etaj 8, specificand pe plic: "Pentru pagina "Locuri de munca"".
  • ×
    Subiecte în articol: cariera munca