x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Preselectie - Slujbe in strainatate

Preselectie - Slujbe in strainatate

13 Oct 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza in Caracal, Vaslui, Bacau, Satu-Mare, Sibiu si Bucuresti selectii pentru munca in strainatate. Persoanele calificate in meseriile de ospatar, ingrijitor animale, macelar, bucatar pot participa in zilele urmatoare la inscrierea in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca in mai multe orase din tara.
CRISTIAN PETRU

Salariile mari care se castiga in strainatate si conditiile de munca mai bune ii fac pe multi romani sa plece sa lucreze "afara". Fie ca au un loc de munca in tara, fie ca sunt someri, romanii merg in strainatate cu ajutorul cunostintelor, apeleaza la firme private care intermediaza plasarea fortei de munca in Occident sau se inghesuie la preselectiile organizate de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM).

Maine si vineri, Oficiul organizeaza in cadrul Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortei de Munca inscriere in banca de date a celor care vor sa lucreze in strainatate. Preselectiile vor avea loc in Caracal, pe Strada Iancu Jianu numarul 27, in Vaslui, la Casa Armatei din Strada Stefan cel Mare numarul 11, si in Bacau, pe Strada Ionita Sandu Sturdza numarul 63. Cei care vor sa munceasca in strainatate se pot inscrie in baza de date a OMFM si in zilele de 18 si 19 octombrie in Satu-Mare, Strada Ion Ghica numarul 36, iar in 19 si 20 octombrie in Sinaia, Strada Calea Rahovei numarul 3, si in Sibiu, Strada Morilor numarul 51A.

MESERII. La inscrierea in baza de date pot participa persoanele calificate in meseriile de ospatar - cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani si minimum doi ani experienta, dovedita prin cartea de munca, ingrijitor animale - varsta maxima 45 de ani si experienta minima de trei ani, macelar - barbati in varsta de maximum 40 de ani, cu cel putin doi ani experienta, bucatar - cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 ani, cu minimum 2 ani experienta, dulgheri - maximum 45 ani si cu minimum doi ani experienta, dovedita prin cartea de munca, fierari betonisti - barbati, maximum 45 ani si minimum doi ani experienta. De asemenea pot participa la preselectie cei care vor sa munceasca in strainatate ca vanzatori - ajutor depozit - barbati cu varsta mai mica de 45 ani si minimum doi ani experienta, dovedita prin cartea de munca, si care stiu sa conduca masini specifice unui depozit, tamplari mobila, electricieni, electromecanici si cazangii industriali - barbati cu varsta maxima de 45 ani si minimum doi ani experienta, dovedita prin cartea de munca.

SIBIU SI BUCURESTI. La inscrierea in baza de date a Oficiului din Sibiu, mai pot participa si cei calificati in meseriile de lacatusi mecanici si cameriste - cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani si cu o vechime de minimum doi ani, si agricultor - cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani. Si persoanele din Bucuresti se pot inscrie astazi, maine si vineri in baza de date a Oficiului, la sediul din Strada Valter Maracineanu numerele 1-3. Pot participa cei calificati in meseriile de fierar betonist si dulgher - cu varsta maxima de 45 de ani si minimum trei ani experienta, dovedita prin cartea de munca.

CONDITII. Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise, precum si prevederile Acordurilor privind schimbul de forta de munca, semnate intre Romania si alte state. Vor fi acceptate numai dosarele care contin toate documentele necesare. Depunerea dosarului constituie doar primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

ACTE

Dosarele persoanelor care doresc sa se inscrie in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca trebuie sa contina urmatoarele documente:
  • copie dupa buletinul sau cartea de identitate (cu o valabilitate de minimum 6 luni);
  • copie dupa pasaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni);
  • cazier judiciar in original - fara antecedente penale;
  • copie legalizata dupa actele de studii si dupa certicatele de calificare absolvite;
  • copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise) sau cartea de munca in original si o copie xerox a acesteia;
  • adeverinta medicala de la medicul de familie, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos si ca nu figureaza in evidenta cu boli cronice ( cu o valabilitate de 3 luni);
  • declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate;
  • curriculum vitae;
  • fisa personala;
  • 3 fotografii tip pasaport (color).
  • ×