x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Profesia în cuplu

Profesia în cuplu

de Catalin Pruteanu    |    15 Iun 2008   •   00:00
Profesia în cuplu

PROVOCĂRI ● Împreună la locul de muncă
Stresantă, relaxantă sau controversată, viaţa profesională alături de partenerul de viaţă e o provocare.



PROVOCĂRI ● Împreună la locul de muncă
Stresantă, relaxantă sau controversată, viaţa profesională alături de partenerul de viaţă e o provocare.

Cuplurile care lucrează în aceeaşi firmă sunt în general subiecte controversate pentru angajaţi. A fi coleg de serviciu şi soţ în acelaşi timp poate fi stresant, dar şansele ca relaţia personală să afecteze performanţa la locul de muncă scad atunci când cei doi sînt în departamente diferite sau lucrează la proiecte diferite, e de părere Ioana Moholea, Project Manager la compania de consultanţă şi recrutare Perspective Group. Uneori, implicarea emoţională îi face pe soţii care lucrează în aceeaşi firmă să fie mai blînzi la serviciu, alteori mai severi. "În unele cazuri, relaţia apare tocmai datorită faptului că partenerii petrec mult timp la serviciu împreună. Când cei doi lucrează împreună, eventualele nereuşite pot afecta relaţia negativ, generînd sau accentuînd conflicte", spune Ioana Moholea.

TEMERI. "Mulţi se tem că, dacă vor petrece minut de minut alături, se vor plictisi. Alţii găsesc chiar motivant să lucreze împreună şi văd în celălalt un partener în toate. Pentru asta însă trebuie mult tact şi maturitate ca să ştii să delimitezi singur cele două zone", ne-a declarat Ioana Moholea. Cu toate că angajarea cuplurilor face parte rar din politica de personal a firmelor, unele firme, ne spune Ioana Moholea, consideră că astfel poate fi crescut nivelul de loialitate al angajaţilor.

Opinie - Un detaliu în viaţă

În unele cazuri, când doi colegi de serviciu încep să aibă o viaţă personală, apare monotonia. În managementul unei relaţii totul depinde de felul în care comunică şi reacţionează partenerii. A lucra sau nu în acelaşi loc sau în acelaşi domeniu, poate fi doar un detaliu al vieţii lor împreună. Dacă vor şti cum să gestioneze acest lucru şi cum să extragă avantajele de aici, viitorul lor poate fi unul chiar foarte fericit, susţine Ioana Moholea.

×
Subiecte în articol: cariera