x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii România, El Dorado pentru coreeni, nigerieni şi turci

România, El Dorado pentru coreeni, nigerieni şi turci

07 Aug 2018   •   13:50
România, El Dorado pentru coreeni, nigerieni şi turci

În timp ce jumătate dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, România a fost nominalizată în top 5 state în care şi-ar dori să lucreze respondenţii din Coreea de Sud, Ghana, Turcia, Nigeria şi Egipt, dar şi din Italia, Norvegia, Grecia sau Qatar.

Peste 5.700 de străini din afara Uniunii Europene lucrează deja legal în ţara noastră. Majoritatea vin din China, Turcia, Filipine şi Vietnam, arată datele pe care Inspectoratul General pentru Imigrări. În anul 2018, pot fi aduşi la muncă în ţara noastră maximum 7.000 de noi lucrători din afara UE.

Concomitent, 55% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, în state precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia şi Italia, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internaţional de una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

La nivel global, topul celor mai atractive ţări în care candidaţii ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia şi Marea Britanie.

×