x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Salarii pentru sporturi extreme

Salarii pentru sporturi extreme

de Diana Scarlat    |    14 Noi 2010   •   00:00
Salarii pentru sporturi extreme
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

În criză este greu să faci ce-ţi place şi să câştigi bani pentru asta, ar spune mulţi dintre cei afectaţi de disponibilizări. Dar există şi norocoşi care sunt plătiţi, mai nou, şi la noi în ţară, pentru a face exact ce le place, chiar dacă asta înseamnă sporturi extreme.

În România nu s-au câştigat până acum salarii pentru practicarea sporturilor extreme, deşi în alte ţări este ceva obişnuit ca un brand să platească o echipă de profesionişti care să-l reprezinte. Cu ani în urmă nu s-ar fi gândit nimeni că cineva ar putea angaja skateri, snowboarderi, bikeri sau alţi frumoşi nebuni ai sporturilor mai puţin obişnuite, dar din ce în ce mai bine reprezentate şi la noi în ţară. Începând din această toamnă au fost angajaţi primii români care practică aceste sporturi, în Burn Action Sports Team. Este prima echipă profesionistă în care meseriile pentru care băieţii sunt plătiţi sunt sporturile extreme.

Burn Action Sports Team se compune din cei mai "hot" rideri ai momentului, băieţii fiind plătiţi cu salariu doar pentru a face ce le place. Tudorel (Tudor Cristea) este din Baia Mare şi are 27 de ani. Este pasionat de snowboard şi enduro, având palmares internaţional. Campion naţional şi vicecampion esteuropean la Enduro în 2009, cu o groază de premii la concursuri româneşti de snow, pentru el totul porneşte din dorinţă şi pasiune. Geza (Kinda Geza) este din Miercurea Ciuc, are tot 27 ani şi pasiunea lui este snowboardingul şi MTB DH. A fost de şase ori campion naţional la boarderX şi big air, participă cu succes la concursuri internaţionale FIS (Federaţia Internaţională de Snowboarding).

Bobo (Mihail Adolf Gherghelah) are 22 de ani şi este tot din Miercurea Ciuc, fiind pasionat de skatebaording. Bobo este cu adevărat motivat în competiţii şi încearcă mereu să facă ceva ce altul nu poate, să împingă limitele, să se afirme prin originalitate. George Bărbulescu este din Sibiu, are doar 17 ani şi practică skatebaordingul, în speranţa că va fi tot pe skate şi peste 10-20 de ani, iar salariul pe care-l primeşte acum îl va ajuta să-şi vadă visul împlinit. Barni (Demian Barnabas) are 21 de ani şi este din Miercurea Ciuc, fiind pasionat de MBX, iar Popo (Ciprian Popescu) este din Braşov, are 36 ani şi nu este doar antrenorul oficial al echipei, ci şi pro-rider MTB, snowboard şi enduro. După ei pot urma şi alţii, iar cel mai important lucru este că acum se poate face o carieră şi din sporturi extreme, iar pasiunea se poate transforma astfel în profesie. Chiar una bine plătită.

×
Subiecte în articol: cariera