x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Salariile angajaților cărora li s-a redus programul de lucru vor fi subvenționate de stat

Salariile angajaților cărora li s-a redus programul de lucru vor fi subvenționate de stat

01 Iul 2020   •   13:17
Salariile angajaților cărora li s-a redus programul de lucru vor fi subvenționate de stat

Executivul va subvenționa salariile angajaților cărora li s-a redus programul de lucru. Banii provin din fonduri europene, se arată în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică (PNIRE).

"Guvernul va asigura plata unei indemnizaţii în valoare de 75% din diferenţa dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului şi salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii programului de lucru. Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puţin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanţarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE", scrie în document.

Măsura a fost cerută de patronate în contextul flexibilizării programului de lucru, după modelul german "Kurzarbeit".

Aceasta a fost dezbătută de reprezentanţii Guvernului împreună cu patronatele şi sindicatele. Sindicatele s-au pronunţat împotriva flexibilizării programului de lucru, în forma propusă de patronate. 

×