x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Scrisoarea de intenţie pentru angajare.

Scrisoarea de intenţie pentru angajare.

04 Apr 2017   •   17:12
Scrisoarea de intenţie pentru angajare.

Conținutul unei scrisori de intenție diferă în funcție de situație. Dar, cu toate că nu există un conținut standard, sunt câteva elemente de bază care nu pot lipsi din niciun astfel de document. La nivel general, orice scrisoare de intenție trebuie să exprime:
•    motivul pentru care aplici la locul de muncă respectiv;
•    argumentele care te recomandă drept potrivit pentru poziția respectivă;
•    dorința de a fi contactat pentru a demonstra mai multe.

Scrisoarea de intenție nu va conține mai mult de o pagină.

Pentru a realiza o scrisoare de intenţie care să-ţi mărească şansele de angajare, trebuie să ţii cont de câteva caracteristici:

1. Identificarea: atât identificarea expeditorului cât şi cea a destinatarului trebuie să fie cât se poate de complete. În cazul în care scrisoarea este trimisă în format fizic, datele de identificare ale angajatului sunt trecute în partea de sus (nume, prenume, adresă de domiciliu, adresă de mail, nr. de telefon), iar în situaţia în care aceasta este trimisă în format electronic, aceste elemente sunt trecute la finalul scrisorii, în semnatură. Destinatarul trebuie specificat şi el la începutul scrisorii. Dacă numele firmei este cunoscut, acesta trebuie trecut sub numele şi funcţia recrutorului (director HR sau altă persoană însărcinată cu angajările), date care vor fi introduse în formula de adresare de la începutul scrisorii.

2. Introducerea: este foarte important ca în partea de introducere a scrisorii să te identifici, să expui motivul care te-a determinat să trimiţi această aplicaţie, să precizezi foarte clar recrutorului postul vizat şi sursa prin care ai aflat de disponibilitatea jobului respectiv.

3...........................................

Citește mai departe AICI și descarcă un MODEL DE SCRISOARE 

×