x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Scuzele stupide

Scuzele stupide

de Catalin Pruteanu    |    25 Noi 2007   •   00:00

Toată lumea caută motive pentru a mai trage chiulul. Unele explicaţii insă sunt mai mult decăt ridicole.

In a patra zi de muncă, angajata unei firme americane a ajuns la birou cu o oră şi jumătate intărziere, scuzăndu-se că nu a găsit clădirea.

Top - Motive ridicole pentru chiul

Toată lumea caută motive pentru a mai trage chiulul. Unele explicaţii insă sunt mai mult decăt ridicole.

In a patra zi de muncă, angajata unei firme americane a ajuns la birou cu o oră şi jumătate intărziere, scuzăndu-se că nu a găsit clădirea. Este un exemplu din colecţia de scuze inedite ale angajaţilor care nu-şi respectă programul, strănse de site-ul de resurse umane Vault.com. "Un angajat n-a dat nici un semn de viaţă timp de două zile. In a treia a apărut la serviciu şi, cănd i s-a cerut o explicaţie, ne-a spus că a avut o problemă cu soţia. Adică, in timp ce se afla in apartamentul amantei sale, soţia lui a sunat la uşă. El a răspuns şi ea l-a lovit in cap cu o cratiţă, aşa că a zăcut inconştient două zile pe canapeaua amantei", povesteşte şeful de resurse umane al unei companii.

Â

Minciuni. "In urmă cu căţiva ani, o angajată a lipsit o zi fără să dea nici un telefon. A doua zi a venit plăngănd şi ne-a spus că a fost la poliţie să facă plăngere impotriva fostului soţ, care a atacat-o pe ea şi pe fiica ei cu un cuţit. Toţi colegii s-au arătat ingrijoraţi şi s-au oferit să o ajute. Peste căteva săptămăni am aflat că nu era căsătorită şi că nu avea nici o fiică", povesteşte directorul unei alte firme.

Â
Cea mai bună scuză pe care şi-o aminteşte şeful unei companii de consultanţă tehnologică aparţine unei angajate pe care o atenţionase pentru intărzieri şi care a lipsit o zi fără să anunţe. "Mi-aţi spus că, dacă mai intărzii, mai bine nu mai vin deloc", a motivat angajata. "Nu pot să vin astăzi. Sunt atăt de nervos, incăt mi-e frică să nu dau cuiva cu ceva in cap", i-a spus la telefon un funcţionar şefului său.

Â

catalin.pruteanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cariera