x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in Germania

Slujbe in Germania

15 Mar 2005   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
PRESELECTIE - Persoanele calificate pot munci legal in strainatate Ospatarii, bucatarii, receptionerii si economistii cu experienta pot lucra in Germania un an si jumatate. La preselectia organizata incepand de astazi pot participa doar cunoscatorii de limba germana nivel bun si foarte bun.
CRISTIAN PETRU

COADA. Incepand de astazi, la sediul din Bucuresti al OMFM isi pot depune dosarele pentru slujbe in Germania
Persoanele care vor sa munceasca in Germania pot participa la preselectia organizata in Bucuresti de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) incepand de astazi si pana marti (exceptand zilele de sambata si duminica). Incepand cu ora 09:00, vorbitorii de limba germana nivel bun si foarte bun isi pot depune dosarele, iar cunostintele de limba le vor fi testate. Potrivit ofertei angajatorilor germani, locurile de munca in Germania vor fi pentru o perioada de 18 luni. La preselectie pot participa persoanele calificate in meseriile de ospatari, bucatari, receptioneri si economisti si ospatari-bucatari care au activat in fast-food-uri. Toti solicitantii trebuie sa aiba varsta de maximum 40 de ani si o experienta de minimum 2 ani imediat anterior anului 2005, experienta dovedita prin cartea de munca.

CONDITII. Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza acelor solicitanti care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise, precum si pe cele ale prevederilor Conventiei pentru lucratorii oaspeti, incheiata intre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Federale Germania. Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM in scopul obtinerii unei slujbe in strainatate vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise. Oficiul va accepta numai dosarele in care se prezinta toate documentele cerute si nu percepe nici un fel de taxe sau comisioane. Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

ACTE
Dosarul pentru inscrierea in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca trebuie sa contina urmatoarele acte:
  • doua fotografii tip pasaport
  • copie dupa actul de identitate
  • copie dupa pasaport cu valabilitate de minimum sase luni
  • fisa personala (tipizat OMFM)
  • CV in limba romana (tipizat OMFM) si germana
  • copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat
  • copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise) si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat
  • adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos
  • cazierul judiciar in original care sa ateste ca solicitantul nu are antecedente penale (termen de valabilitate o luna)
  • declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate.
  • ×
    Subiecte în articol: cariera germania munca