x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in strainatate

Slujbe in strainatate

de Cristian Petru    |    20 Iul 2005   •   00:00
Slujbe in strainatate

Locuri de munca in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Cei interesati pot participa la preselectia organizata luna aceasta, dar si luna viitoare in Bucuresti.

Persoanele care vor sa isi gaseasca o slujba in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca pot participa luna aceasta, dar si in luna august la actiunea de inscriere in banca de date. Cei interesati se pot prezenta, fara programare telefonica prealabila, la sediul Oficiului din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu, daca indeplinesc conditiile pentru joburile ca ajutor depozit (experienta in manevrarea motostivuitoarelor in depozite mari, femei si barbati cu varsta 25-40 de ani, experienta munca in depozit minimum 1 an, cunostinte limba spaniola, avantaj cunostinte de mecanica si utilizare calculator), muncitori cu experienta in cresterea pestilor, drujbist in domeniul forestier (1 an vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, 20-40 ani), fasonator mecanic in domeniul forestier (1 an vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, 20-40 ani), macelar-transator (2 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, 20-40 ani), ospatar (2 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, femei, 20-40 ani), bucatar (2 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, femei, 20-40 ani) si fierar betonist.

ALTE OFERTE. Mai pot participa la inscrierea in banca de date persoanele care au experienta in meseriile de dulgher (2 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, 20-45 ani), tamplar constructii metalice (2 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, 20-45 ani), zidar in constructii (2 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, 20-45 ani), tinichigiu-vopsitor auto autobuze si camioane, mecanic autobuze si camioane (5 ani vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005, barbati, varsta 20-45 ani), mecanic utilaj greu, mecanic hidraulic, electromecanic autobuze si camioane, electromecanic, electrician in constructii, electrician inalta si joasa tensiune, instalator aer conditionat, frigotehnist, cazangiu, sudor argon si CO2, tehnician in mecanica.

ACTE NECESARE
La inscrierea in banca de date sau la actiunea de preselectare vor fi acceptate numai dosarele in care se prezinta toate documentele specificate.
Depunerea dosarului constituie doar primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente:
  • copie legalizata dupa cartea de munca completata la zi si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat (pentru Germania)
  • copie dupa actul de identitate (cu o valabilitate de minimum 6 luni)
  • copie dupa pasaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni)
  • adeverinta de la medicul de familie: clinic sanatos
  • cazier judiciar valabil
  • curriculum vitae (model tip)
  • CV in limba germana (pentru slujbele in Germania)
  • fisa individuala (model tip)
  • declaratie pe proprie raspundere ca nu beneficiaza de pensie de invaliditate, autentificata notarial
  • declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte numarul de copii minori aflati in intretinerea acestuia, autentificata la notariat
  • 1 fotografie tip pasaport (2 pentru Germania)
  • copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare, si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat (pentru Germania)
  • IN GERMANIA
    Tot in lunile iulie si august, cei care vor sa munceasca in Germania pot participa la actiunea de preselectare a solicitantilor de locuri de munca, atat pentru lucratori oaspeti cat si pentru lucratori sezonieri. Isi pot depune dosarele numai persoanele cunoscatoare de limba germana nivel bun. Trebuie sa aiba diploma de calificare de lacatus mecanic, mecanic, electromecanic, electrician. Pentru acestia, contractul este pentru o perioada de 9 luni, iar activitatea pe care o vor desfasura este de montare/demontare carusel. Conditii: cunoasterea limbii germane - nivel mediu, barbati cu varsta cuprinsa intre 22 si 35 ani, carnet de conducere pentru camion, sa nu aiba rau de inaltime, experienta 2 ani.
    ×