x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in strainatate

Slujbe in strainatate

de Cristian Petru    |    22 Iun 2005   •   00:00
Slujbe in strainatate

Salarii mari si conditii bune de munca. Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa la una dintre preselectiile organizate de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca.

Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa la preselectia organizata astazi si maine de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), incepand cu ora 08:30, la sediul institutiei din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu, Numerele 1-3, Sector 1. Pot participa la in-scrierea in banca de date barbatii care au varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani. Dosarul pentru inscrierea in baza de date trebuie sa contina copii dupa actul de identitate si dupa pasaport, fisa personala si CV in limba romana (tipizate OMFM), copii legalizate dupa certificatul de absolvire (sau calificare) si cartea de munca, adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos si cazierul judiciar in original. De asemenea, mai aveti nevoie de doua declaratii pe proprie raspundere, legalizate la notariat, din care sa rezulte ca nu beneficiati de pensie de invaliditate, iar din cea de-a doua sa rezulte numarul de copii minori pe care solicitantul ii are in intretinere, de documente care sa ateste experienta in agricultura si de doua fotografii tip pasaport.

ATENTIONARI. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca nu percepe nici un fel de taxe si comisioane. Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM in scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca in strainatate vor fi denuntate de indata organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise.

NIGERIA. Astazi, maine si vineri, cei interesati de un loc de munca in Nigeria pot participa la sediul OMFM la preselectia pentru slujbe. Contractele sunt pentru o perioada cuprinsa intre sase luni si doi ani si sunt cautate persoane care cunosc limba engleza nivel mediu/avansat si care indeplinesc conditiile pentru meseriile de sef de santier, sef atelier mecanic, mecanic, supervizor fabricare asfalt, supervizor asfaltare si specialisti canalizare. Toate persoanele interesate vor aduce la preselectie fotografii, planuri precum si materiale realizate personal sau in echipa pentru a le prezenta comisiei. Mai multe detalii despre aceste locuri de munca puteti gasi accesand adresa de Internet, www.omfm.ro.

OFERTE IN TARA
Cei care isi cauta un loc de munca pot alege unul dintre cele 17.812 joburi vacante disponibile aceasta saptamana in baza de date a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 701 locuri de munca. Cea mai bogata oferta este pentru ingineri, respectiv 292 de slujbe, economist 82, programator 30 etc. Cei cu studii medii si profesionale pot alege unul dintre cele 17.111 joburi. Principalele ocupatii pentru care sunt oferite locuri de munca sunt: confectioner-asamblor articole din textile 1.342, agent de paza 921, vanzator 492 etc. De asemenea, mai sunt oferite locuri de munca si pentru numeroase alte ocupatii, precum: zugrav 219, manipulant marfuri 214, ospatar 199, confectioner tricotaje dupa comanda 199, fierar betonist 188 etc. Persoanele interesate sa ocupe o slujba se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca sau pot accesa adresa de Internet www.anofm.ro.
×
Subiecte în articol: cariera munca