x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in strainatate pentru fierari si dulgheri

Slujbe in strainatate pentru fierari si dulgheri

06 Oct 2004   •   00:00

Persoanele calificate pot pleca la munca in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Cei calificati in meseriile de fierar betonist si dulgher pot participa la inscriere in baza de date astazi, maine si vineri.

CRISTIAN PETRU

Saracia si lipsa locurilor de munca ii determina pe multi dintre romani sa viseze la o slujba in strainatate, mult mai bine platita. Multi pleaca la munca "la negru" in strainatate, riscand tot timpul sa fie prinsi si expulzati din tarile in care lucreaza. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza astazi, maine si vineri inscrierea in baza de date a persoanelor care vor sa munceasca in strainatate.

Actiunea va avea loc la sediul Oficiului din Bucuresti, Strada Valter Maracineau numerele 1-3, Sector 1, incepand cu ora 9:00. Se pot prezenta la preselectie persoanele calificate in meseriile de fierar betonist si dulgher.

MESERII. Cei care vor sa lucreze in strainatate ca fierar betonist trebuie sa aiba varsta maxima 45 de ani, minimum trei ani experienta dovedita prin cartea de munca (se apreciaza cunostinte in elaborarea de plase metalice, lucrari in lemn, varsare de beton si modificari).

Dulgherii trebuie sa aiba minimum trei ani experienta dovedita prin cartea de munca (se apreciaza cunostintele in realizarea cofrajelor si controlul operatiunilor), iar varsta trebuie sa fie de maximum 45 de ani.

CONDITII. Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise, precum si de cele ale prevederilor Acordurilor privind schimbul de forta de munca, semnate intre Romania si alte state. Persoanele care au deja dosar depus la Oficiu si indeplinesc conditiile pentru una sau mai multe dintre meseriile de mai sus se pot prezenta in zilele mentionate pentru a-si completa dosarul cu dovezile ce le detin in acest sens.

Cei care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea fap-telor comise.

Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

DOAR MOTIUNI SIMPLE

Acte necesare inscrierii in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca:
  • copie de pe buletinul sau cartea de identitate (cu o valabilitate de minimum 6 luni)
  • copie de pe pasaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni)
  • cazier judiciar in original - fara antecedente penale (sa se incadreze in termenul de valabilitate de 1 luna)
  • copie legalizata de pe actele de studii si/sau calificare
  • copie legalizata a cartii de munca (toate pagi-nile scrise)
  • adeverinta medicala de la medicul de familie, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos
  • declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de boala
  • curriculum vitae
  • fisa personala
  • trei fotografii tip pasaport
  • ×
    Subiecte în articol: cariera strainatate munca