x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe pe Internet

Slujbe pe Internet

17 Noi 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
SITE-URI - Puteti alege unul dintre miile de job-uri on-line Stati in fata calculatorului si in cateva minute va puteti inscrie CV-ul pe un site de locuri de munca. De cele mai multe ori, serviciile pentru persoanele fizice sunt gratuite. In total, pe Internet, sunt mii de locuri de munca pentru care puteti aplica, in functie de calificarea dumneavoastra.
CRISTIAN PETRU

Click pentru a mari imaginea
ON-LINE. Cu ajutorul unui motor de cautare puteti gasi mii de locuri de munca pe Internet
Depunerea CV-ului la poarta intreprinderilor nu se mai practica de ceva vreme. Tot mai multi oameni au invatat sa utilizeze calculatorul si sa se foloseasca de Internet. Exista numeroase site-uri unde se pot gasi locuri de munca si se pot depune CV-uri. Clientii acestor portaluri au astfel mai multe avantaje: nu mai pierd timpul cautand oferte prin oras, nu trebuie sa se deplaseze pana la firmele care fac angajari si primesc raspunsurile in foarte scurt timp. Unele dintre aceste servicii sunt insa cu plata. Dar locurile de munca oferite sunt foarte variate, pentru multe meserii si specializari si pentru mai multe orase din tara.

BESTJOBS.RO. Liderul pe piata de servicii on-line de recrutare, cu aproape 400.000 de vizitatori unici pe luna si cu peste 300.000 de aplicanti, este site-ul BestJobs.ro, detinut de compania Neogen. Vizitatorii site-ului trebuie sa devina utilizatori inregistrati numai in situatia in care vor sa trimita un CV la o companie sau sa foloseasca in calitate de angajator serviciile BestJobs. Anunturile si datele suplimentare despre companii sunt disponibile gratis. Serviciile oferite de BestJobs.ro sunt gratuite pentru orice aplicant la anunturile de locuri de munca postate on-line. In acest an, media de anunturi pentru joburi postate lunar pe acest site a ajuns la 2.000. Cele mai multe dintre anunturi sunt pentru slujbe in sectoarele IT, vanzari, administratie, audit/consultanta, constructii, finante/contabilitate, juridic, management, media/publicitate, resurse umane, turism, secretariat, arhitectura/design, banci/asigurari, educatie/cultura, inginerie, logistica, marketing, psihologie/sociologie, sanatate, telecomunicatii, Internet si altele. Nivelul de studii cerut in medie este cel de facultate in curs sau absolvita, iar specializarea este de obicei necesara. In cele mai multe dintre cazuri, angajatorii cer doi ani experienta in domeniu.

EJOBS.RO. Un alt site cunoscut si unde isi depun CV-urile multi dintre cei care vor sa isi schimbe locul de munca este ejobs.ro. Persoanele fi-zice care vor sa isi caute un loc de munca nu platesc nimic, singurele care platesc pentru serviciile oferite sunt firmele. Oferta este disponibila pe site, iar media slujbelor este de 700, toate fiind publicate de firme, si nu luate din ziare. Domeniile difera, dar cele mai multe slujbe sunt oferite in administratie si in vanzari. Calificarile difera de la o firma la alta si de la un job la altul, in functie de cerintele specifice fiecarei slujbe.

MYJOB.RO. Locurile de munca oferite pe site-ul myjob.ro sunt in domeniile: arhitectura, finante-banci, inginerie, IT, marketing, publicitate, PR, mass-media, medical/farmaceutice, secretariat, relatii cu clientii, turism, servicii, resurse umane, asigurari, vanzari, management vanzari, telecomunicatii, imobiliare, contabilitate. In baza de date a site-ului sunt aproximativ 80.000 CV-uri. Pe Internet se gasesc multe astfel de site-uri unde va puteti depune CV-ul si unde va puteti gasi mai usor un loc de munca.

SERVICIUL DE MEDIERE
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a lansat in urma cu patru ani SEMM (Serviciul Electronic de Mediere a Muncii), initial doar in noua judete, apoi in toata tara. SEMM este rezultatul unei colaborari cu Guvernul canadian - Ministerul Dezvoltarii Resurselor Umane, care a oferit programul original si asistenta tehnica. Un grup de informaticieni din cadrul ANOFM si al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a personalizat programul pentru piata romaneasca. Serviciile oferite de www.semm.ro sunt gratuite.
×
Subiecte în articol: cariera internet munca