x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

09 Noi 2008   •   00:00

POLITEHNICA - Târg de joburi pentru studenţi
Între 11 şi 12 noiembrie, la Rectoratul Universităţii Politehnica Bucureşti va avea loc cea de-a şaptea ediţie a Târgului de Burse şi Joburi pentru Studenţi, la care vor participa peste 50 de companii cu oferte de internshipuri, burse şi locuri de muncă din diverse domenii de activitate.



ANOFM - Locuri de muncă vacante
Peste 18.200 de locuri de muncă sunt vacante în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe dintre acestea sunt în Bucureşti (2.700), Caraş-Severin (1.038), Hunedoara (1.168) şi Dolj (1.376), iar 982 de oferte se adresează persoanelor cu studii superioare.

RECESIUNE - Americanii îşi caută de lucru

Târgurile de joburi au un succes tot mai mare în Statele Unite ale Americii, după ce şomajul a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, ajungând la o rată de 6,5%, potrivit ultimului raport guvernamental. Piaţa americană a muncii a pierdut 651.000 de locuri de muncă, totalul concedierilor pe 2008 fiind, până acum, de 1,2 milioane.

NEMULŢUMIRI - Prea multe taxe
Cele mai multe firme sunt nemulţumite de taxele pe care le plătesc la stat pentru angajaţii proprii, dar sunt destul de mulţumite de costul forţei de muncă, nivelul de calificare şi numărul angajaţilor. Patronii şi conducătorii instituţiilor publice sunt foarte mulţumiţi şi de respectarea orelor de program şi de disponibilitatea salariaţilor de a face ore suplimentare. Cei mai mulţi cred că principala problemă de pe piaţa muncii este lipsa forţei de muncă calificate.

×
Subiecte în articol: cariera