x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ţi-e frică de eşec?

Ţi-e frică de eşec?

de Catalin Pruteanu    |    19 Aug 2007   •   00:00
Ţi-e frică de eşec?

Nu am experienţă, de ce m-ar angaja? Am fost dat afară, cum să explic asta? CV-ul meu e sub orice critică.

Sunt trei dintre cele mai frecvente temeri cu care are de-a face un tănăr care işi caută un loc de muncă.

Top - Cele mai frecvente zece temeri

Nu am experienţă, de ce m-ar angaja? Am fost dat afară, cum să explic asta? CV-ul meu e sub orice critică.

Sunt trei dintre cele mai frecvente temeri cu care are de-a face un tănăr care işi caută un loc de muncă. "Căutarea unui loc de muncă poate fi o experienţă stresantă. Cu căt perioada de căutare este mai lungă, cu atăt stresul şi confuzia cresc", susţin experţii de la www.employmentdigest.net. Pe lăngă cele trei enumerate mai sus, nervozitatea in timpul interviurilor este incă una dintre temerile care le pun probleme candidaţilor. Panica la găndul că nu ai un loc de muncă şi că economiile se vor termina inainte să găseşti de lucru se situează intre primele zece frici ale viitorilor angajaţi.

Â

RATEURI. Unele persoane se sperie de oscilaţiile pieţei de resurse umane, care de multe ori este saturată cu specialişti din diverse domenii. Cel mai greu este pentru proaspeţii absolvenţi. După căteva rateuri, mulţi ajung să creadă că nu există nici o companie care să aibă nevoie de ei. "Să-ţi găseşti primul loc de muncă poate fi cel mai dificil lucru in carieră", este de părere employmentdigest.net. De la un număr de refuzuri din partea angajatorilor, unii ar trebui să se găndească să-şi scoată in faţă calităţile pe care nu le-au considerat pănă atunci atuuri.

Â

"Am trimis CV-ul peste tot, fără succes", se găndesc mulţi. Fals: opţiunile in carieră sunt practic nelimitate in viaţă. Uneori se adevereşte proverbul "unde dai şi unde crapă". Alţii se tem de recomandările proaste sau de un eventual cazier judiciar. Sfatul este: nu intraţi in amănunte, dar nu ascundeţi adevărul.

×
Subiecte în articol: cariera