x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Top de bizarerii

Top de bizarerii

de Catalin Pruteanu    |    06 Apr 2008   •   00:00
Top de bizarerii

Un site britanic de resurse umane a făcut un top 10 al celor mai ciudate greşeli făcute de candidaţi în timpul interviului de angajare.

Un site britanic de resurse umane a făcut un top 10 al celor mai ciudate greşeli făcute de candidaţi în timpul interviului de angajare.

 

Pe primul loc în clasamentul întocmit de CareerBuil­der.co.uk se plasează răspunsul pe care un angajator l-a primit la întrebarea “De ce doriţi să lucraţi în această companie?”. Respondentul a afirmat că motivul pentru care vrea să se angajeze e că îi place de fata de la recepţie. Pe locul doi s-a clasat o persoană care în timpul discuţiei a început să asculte, la un CD player, melodia “I feel good”. Un altul a început să facă scamatorii de circ. Cineva s-a prezentat la un interviu pentru un al job decât cel pe care îl dorea.

 

CRIMINAL. La sfârşitul unui interviu, candidatul i-a dat impresia intervievatorului că îşi ucisese soţia. În timpul întrevederii, un candidat nerăbdător îşi tot verifica telefonul mobil. Un altul a afirmat că nu are ambiţii cu privire la dezvoltarea sa personală cât timp salariul îi va creşte considerabil în următorii cinci ani. O persoană i-a declarat angajatorului că mai degrabă i-ar lua la bătaie pe clienţii firmei decât să rezolve situaţiile dificile care ar putea apărea. Pe ultimul loc în acest top al bizareriilor se plasează un candidat care în timpul interviului a încercat să o agaţe pe reprezentanta firmei.

 

Lipsă de interes

În acelaşi sondaj realizat de site-ul britanic, 62% dintre şefii de­partamentelor de recrutare au de­clarat că cea mai păguboasă gre­şea­lă pe care o fac candidaţii e să pară lipsiţi de interes. Aroganţa can­di­daţilor a fost nominalizată de 49% dintre aceştia pe locul al doi­lea, iar 44% dintre angajatori sunt de părere că o altă abordare ne­ga­tivă este bârfirea foştilor sau ac­tualilor angajatori. 42% cred că unii candidaţi se îmbracă nepotri­vit.

×
Subiecte în articol: cariera