x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Tot mai mulți angajați vor să-și schimbe locul de muncă

Tot mai mulți angajați vor să-și schimbe locul de muncă

07 Oct 2019   •   13:39
Tot mai mulți angajați vor să-și schimbe locul de muncă

Interesul persoanelor care au vrut să-și schimbe locul de muncă a crescut cu 15% în septembrie, comparativ cu luna precedentă. Cei mai mulți lucrează în domeniul financiar-contabilitate, inginerie și transport, cu peste 74.000 de căutări înregistrate pe platforma de recrutare online, Bestjobs.ro. Acestea au  fost cu 24% mai multe față de august. 

Surpriza a fost în domeniul medical&pharma, unde salariații au fost mai interesați să-și schimbe locul de muncă decât cei din vânzări ori BPO (externalizarea serviciilor), cu peste 18.000 de căutări. Aceștia au aplicat mai ales pentru posturi de asistent medical și farmacist. 

Alte domenii care au suscitat interesul candidaților au fost resursele umane - 14.000, vânzări și IT - 13.000 fiecare, și juridic - peste 12.000. 

Cele mai dorite  companii au fost Interbrands, Continental Automotive Group și Banca Transilvania,  care au atras, în total, 7.000 de candidați în septembrie. Următoarele poziții au fost ocupate de Mega Image, Deichmann, Oracle, First Bank, Kaufland, DVR Pharm și Medlife. 

 

×
Subiecte în articol: locuri de munca