x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vine criza: Companiile din România vor încetini angajările in ultimele trei luni ale anului

Vine criza: Companiile din România vor încetini angajările in ultimele trei luni ale anului

de Daniel Ionaşcu    |    13 Sep 2011   •   12:59

Firmele din tara noastra vor incetini ritmul angajarilor in ultimul trimestru, fiind prognozata o reducere cu 9 puncte procentuale fata de cel de-al treilea trimestru. Insa in continuare, 1 angajator din 5 va continua sa suplimenteze personalul, potrivit unui studiu realizat de Manpower.

“In ciuda scaderii considerabile fata de perspectiva inregistrata trimestrul trecut, Previziunea Neta de Angajare se mentine la o valoare decenta, de +11%. De asemenea, cu toate ca se observa o scadere constanta a Previziunii de la un trimestru la altul, studiul realizat pe un esantion de 763 de angajatori romani arata ca una din cinci companii din Romania va continua sa angajeze personal pana la finele anului', se arata intr-un comunicat al companiei.

Daca luam sa comparam cu perioada similara a anului trecut, angajatorii au raportat o imbunatatire a previziunii cu 11 puncte procentuale.
Valentin Petrof, country manager Manpower Group Romania, a declarat ca in perioada in care a fost realizat studiul privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pietele bursiere se aflau sub o presiune majora, iar previziunile in ceea ce priveste o noua revenire a recesiunii in Statele Unite ale Americii cel mai probabil au afectat increderea angajatorilor la nivel global.

El a aratat ca "adevarata amenintare pentru piata muncii" nu este scadererea cererilor, ci deficitul de competente la nivelul candidatilor.

Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate in regiunea Sud-Vest. Angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate previzioneaza cresteri ale personalului pentru trimestrul patru.
In Europa, Orientul Mijlociu si Africa analiza pentru trimestrul patru arata o continuare a tendintelor fluctuante manifestate de angajatori pe tot parcursul anului in curs, in 18 dintre cele 23 de tari participante la studiu fiind anticipate Previziuni Nete de Angajare cu valori pozitive.
Perspectivele sunt in scadere fata de trimestrul trei in 13 tari participante la studiu, dar se imbunatatesc in alte 11 state comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Cele mai puternice planuri de angajare se manifesta in Turcia, Norvegia si Bulgaria, iar cele mai slabe in Grecia si Italia.


×
Subiecte în articol: studiu angajare criza economica manpower