x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Premiile anului pentru Jurnalism de Investigaţie

Premiile anului pentru Jurnalism de Investigaţie

11 Oct 2011   •   13:23

Freedom House Romania si British American Tobacco au premiat marti, 11 octombrie 2011, castigatorii editiei a II-a, 2011 a programului 'Supporting Investigative Journalism', dedicat jurnalistilor din Romania si Moldova.

Cei 11 jurnalisti premiati au abordat subiecte de interes public, de la afaceri controversate din sistemul sanitar, acte de coruptie si trafic de carne vie.

Programul 'Supporting Investigative Journalism' a reusit sa prezinte publicului larg cazuri de coruptie si ilegalitati din societatea romaneasca.

Castigatorii acestei editii a programului Supporting Investigative Journalism:

Burse in valoare de 1000 de euro fiecare pentru realizarea unei noi investigatii: Daniela Lepadat (Adevarul de Seara, Focsani), Marian Pavala[c (Evenimentul Zilei), Mircea Opri[ (Jurnalul National), Ligia Voro (TV Targu Mures), Octavian Coman (Content Media Bucuresti), Laura {tefanut (Romania Libera), Vlad Ursulean (Romania Libera).

Grant-uri in valoare de 2000 de euro si participare la conferinta Global Investigative Journalism Conference 2011, Kiev: Olga Ceaglei (Centrul de investigatii Jurnalistice, Republica Moldova), Andrei Astefanesei (Ziarul de Iasi), Paul Ciurari (TV Suceava, corespondent local Antena 3), Alexandru Nedea (Adevarul Digital Media).

In cadrul programului au avut loc stagii de pregatire la care jurnalistii participanti au avut ocazia sa invete din experienta profesionala a unor formatori din tara si din strainatate.

Castigatorii au fost selectati pe baza investigatiilor realizate in cadrul programului.

×
Subiecte în articol: mass-media