x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Prima pagină din Jurnalul Naţional - "Pregătiţi elicopterul!", preluată de presa internaţională

Prima pagină din Jurnalul Naţional - "Pregătiţi elicopterul!", preluată de presa internaţională

13 Dec 2012   •   19:17
Prima pagină din Jurnalul Naţional - "Pregătiţi elicopterul!", preluată de presa internaţională

"Pregăţiţi elicopterul!", a titrat Jurnalul Naţional pe prima sa pagină de marţi, publicând celebra fotografie în care Ceauşescu fuge de pe acoperişul Comitetului Central, la bordul unui elicopter, în decembrie 1989.

Săptămânalul francez Courrier International, care din 1990 aduce în atenţia cititorilor francezi cele mai bune articole din presa mondială, a preluat integral pagina de deschidere a Jurnalului Naţional şi a tradus, cu explicaţiile necesare, mesajul transmis de ziarul nostru după alegerile din 9 decembrie.

"Rezultatele scrutinului legislativ de duminică 9 decembrie îi pune pe preşedintele Traian Băsescu într-o situaţie politică insuportabilă", scrie Courrier International. "În cursul celor două mandate de preşedinte (din 2004), el a a asistat la căderea a două guverne de dreapta (familia sa politică), a pierdut alegerile locale din iunie 2012, a suferit în iulie un referendum la care 8 milioane de români s-au pronunţat pentru destituirea sa - referendum invalidat pe motiv că au votat mai puţin de 50% dintre cei înscrişi pe listele electorale. În prezent, el tocmai a suferit un eşec în alegerile legislative, pe care Uniunea Social Liberală (centru stânga) le-a câştigat cu 60% din voturi".

"Pregătiţi elicopterul! titrează pe prima pagină Jurnalul Naţional. Pentru acest cotidian de orientare centru-stânga, imaginea ex-preşedintelui comunist Nicolae Ceauşescu fugind pe calea aerului din capitala în care aveau loc manifestaţii împotriva sa, acum 23 de ani, ar trebui să-i dea frisoane lui Traian Băsescu. Şi să-l determine să facă la fel…"

×