x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Pudra de talc ar fi cancerigenă. Johnson & Johnson a plătit daune de 117 milioane de dolari

Pudra de talc ar fi cancerigenă. Johnson & Johnson a plătit daune de 117 milioane de dolari

12 Apr 2018   •   13:35
Pudra de talc ar fi cancerigenă. Johnson & Johnson a plătit daune de 117 milioane de dolari

Compania americană Johnson & Johnson este nevoită să ofere daune de 80 de milioane de dolari unui bărbat care afirmă că a făcut cancer din cauza pudrei pentru bebeluși. Bărbatul a mai primit și în trecut plăți substanțiale din partea multinaționalei americane, astfel că suma primită, sub formă de daune, a ajuns la 117 milioane de dolari, scrie Daily Mail.

Stephen Lanzo, în vârstă de 46 de ani, a depus o plângere împotriva Johnson & Johnson după ce a fost diagnosticat cu mezoteliom în 2016, boală pe care susține că a căpătat-o din cauza pudrei de talc a producătorului, produs pe care l-a folosit timp de 30 de ani.

Plângerea lui Lanzo și a soției sale, Kendra, menționează că firma a știut că produsele sale au fost contaminate cu azbest carcinogen, dar că au refuzat să avertizeze publicul.

Mii de alte procese deschise sub pretextul că există o legătură între apariția de cancer și pudra de talc au fost îndreptate împotriva Johnson & Johnson și a altor companii americane, însă Lanzo este primul bărbat care a depus plângere, restul fiind legate de cancerul ovarian la femei.

Johnson & Johnson a afirmat într-o declarație că a fost împiedicat să prezinte dovezi importante judecătorilor.

„După ce au suferit pierderi multiple prin hotăririle judecătorești și în proces, avocații reclamantului și-au schimbat strategia și acum pretind că pudra de talc este contaminată cu azbest”, se arată în declarație.

Pudra este făcută din talc, un mineral moale găsit în depozite aflate deseori în apropierea celor de azbest.  

×
Subiecte în articol: johnson & johnson pudra de talc cancer