x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Raluca Moianu: Reîntoarcerea la sensibilitate

Raluca Moianu: Reîntoarcerea la sensibilitate

de Sebastian S. Eduard    |    27 Oct 2011   •   21:00
Raluca Moianu: Reîntoarcerea la sensibilitate

De joi, Raluca Moianu prezinta la Kanal D 'Gaseste-mi familia', o emisiune reality care isi propune sa duca la indeplinire o misiune speciala, aceea de a face posibile intalniri emotionante dintre persoane ale caror suflete au fost incomplete multa vreme in lipsa mamei, surorii, fratelui sau a tatalui. De-a lungul acestui demers aproape detectivist, dar plin de emotii co­ple­sitoare la fiecare pas, ori­ce dez­no­damant este posibil.

Ce poate fi mai tulburator decat revederea sau intalnirea pentru prima oara dintre oameni care s-au pierdut unii de ceilalti, dar care nu au incetat sa spere intr-o regasire? Ce poate fi mai devastator decat sa afli ca parintele sau fratele tau a murit cu putin timp inainte ca tu sa ajungi la el, dupa ani de cautari? Cat de amara trebuie sa fie vestea ca cel care ti-a dat viata refuza sa te cunoasca, oricat de mult ti-ai dori sa il intalnesti?

• Cum ai caracteriza emisiunea?

O emisiune pentru suflet.

• Din cate imi dau seama, cel mai apropiat format de acesta a fost cel al Surprizelor, daca vorbim de complexitate si Iarta-ma, daca ne gandim la atmosfera. Gresesc?

Pot fi asemanari, dar vorbim despre un alt format. Doar filmari exterioare, fara studio si descoperiri emotionante. Ce-i drept, cu multe lacrimi, dar e normal sa fie asa, pentru ca oamenii care-si cauta familia asteapta aceste intalniri de o viata.

• Ca realizator de radio si in viata particulara esti o persoana extrovertita. 'Iarta-ma' si acum 'Gaseste-mi familia' sunt totusi formate care aduc lacrimi…

Sunt un om vesel, dar in acelasi timp sensibil. Cred ca regretatul Valeriu Lazarov a vazut in primul rand in mine un om cu experienta de a vorbi liber, experienta capatata in anii de radio, si aceasta sensibilitate. El spunea ca sunt un prezentator 'care stie sa vorbeasca, sa asculte si care inspira incredere'.

• Orice caz presupune munca detectivistica. Povesteste-mi despre un caz care nu a putut fi dus pana la capat.

Nu orice munca detectivistica se termina cu aflarea cri­minalului… Sunt multe situatii complicate, iar uneori, din pacate, datele de care dispunem sunt atat de putine, incat investigatia are foarte putine sanse de reusita. Cele mai grele momente ale demersului nostru sunt situatiile in care descoperim ca omul cautat de acela care ne-a cerut ajutorul nu mai este printre noi... Dupa ce urmam o serie de indicii si facem eforturi pentru a elucida misterul, un astfel de deznodamant nefericit este foarte frustrant si dureros... Din pacate, nu putem da acum mai multe detalii despre cazurile din emisiune, ii lasam pe telespectatori sa le descopere urmarind 'Gaseste-mi familia'.

• Apropo? Iti plac filmele sau romanele politiste? Sau preferi altceva?

In adolescenta mea eram devoratoare de romane politiste, dar acum mi-am schimbat gusturile. Citesc beletristica, carti de psihologie, biografii, in functie de starea de spirit. Si imi face placere sa citesc impreuna cu Mara carti cu povesti.

• Happy End sau not necessarily?

Imi plac povestile cu happy end!

• Te-ai gandit vreodata sa renunti la televiziune?

Au fost perioade cand am lucrat doar in radio, nu mi se pare o tragedie sa faci o schimbare. E bine sa faci ceea ce iti place, sa faci lucrurile cu pasiune.

• Dar daca ar fi sa alegi intre radio si tv?

Aleg intotdeauna proiectul care mi se potriveste cel mai bine in acel moment. E vorba si de cum se imbina viata profesionala cu cea de familie.

×
Subiecte în articol: interviu mass media raluca moianu