x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ratingul Deutsche Bank, pus sub supraveghere de S&P

Ratingul Deutsche Bank, pus sub supraveghere de S&P

13 Apr 2018   •   11:02
Ratingul Deutsche Bank, pus sub supraveghere de S&P

Schimbarea bruscă a directorului general de la grupul bancar german Deutsche Bank ar putea prelungi procesul de restructurare a băncii, a apreciat joi agenţia de evaluare Standard & Poor's (S&P) care a decis să plaseze ratingul Deutsche Bank sub supraveghere cu implicaţii negative.

 

Săptămâna trecută, Deutsche Bank a anunţat înlocuirea directorului general John Cryan cu specialistul în retail banking, Christian Sewing, ceea ce creşte şansele unor modificări radicale la cea mai mare bancă comercială germană.

Joi seară, S&P a decis să plaseze ratingul "A minus" atribuit pentru datoriile pe termen lung ale Deutsche Bank sub supraveghere cu implicaţii negative. Decizia reflectă opinia analiştilor S&P că restructurarea ar putea dura mai mult şi ar fi mai costisitoare decât se estimează în prezent.

S&P a subliniat că Sewing şi echipa sa au expertiza necesară pentru a gestiona restructurarea băncii dar a adăugat că va fi în măsură să evalueze strategia actualei echipe manageriale în următoarele săptămâni după ce Sewing îşi va anunţa priorităţile.

"Această schimbare ar putea acţiona ca o placă de lansare pentru bancă să se îndrepte mai rapid spre un model de business mai sustenabil şi cu o profitabilitate solidă. Pe de altă parte, sugerează că banca ar putea fi nevoită să îşi extindă eforturile de restructurare", a apreciat S&P.

Agenţia de evaluare financiară a informat că va decide până la finele lunii mai dacă va retrograda sau nu ratingul Deutsche Bank, după ce vor fi cunoscute mai multe detalii cu privire la strategia noii echipe de conducere. AGERPRES

×