x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri RCS&RDS, obligate să transmită Antena 2 şi Euforia

RCS&RDS, obligate să transmită Antena 2 şi Euforia

15 Dec 2011   •   21:00

Antena 2 si Euforia Lifestyle TV au fost incluse in pachetul de televizi­uni pe care toti operatorii de cablu de Romania au fost obligati sa le retransmita, conform articolului 82 din Legea audiovizualului in vi­goa­re. Aceasta decizie a fost luata de Con­siliul Audiovizualului in sedinta de miercuri, 14 decembrie, in urma unei solicitari Antena Group care preciza ca incepand cu data de 15 no­iembrie Antena 2 si Euforia Life­sty­le TV sunt posturi libere la re­trans­misie, fara conditionari tehnice si financiare. Urmare a acestei ho­ta­rari, toate companiile de cablu vor trebui sa intre in legalitate si sa in­cluda Antena 2 si Euforia Lifestyle TV in oferta lor de servicii de programe retransmise.

Antena 2 a fost inlocuita in pa­che­tul in regim analog al operatorului RCS&RDS cu un alt post TV, in peste 20 de localitati, de la inceptul lunii decembrie. Abonatii acestei companii au semnalat insa, inca din luna octombrie, la numarul 1771, pus la dispozitia telespectatorilor posturilor TV din portofoliul Intact Media Group, disparitia Antenei 2 din pachetul analog al companiei RCS&RDS. Tot in acest sens, pe site-ul petitieonline.ro, s-au strans aproape 2.000 de semnaturi solicitind reintroducerea Antenei 2 in pachetul de baza RCS&RDS.

Pentru respectarea prevederilor cuprinse in articolul 82 din Legea audiovizualului, operatorii de cablu trebuie sa transmita, obligatoriu, programele Televiziunii Romane si ale studiourilor teritoriale, precum si un numar de 26 de posturi ro­ma­nesti private, in ordinea indicilor de audienta, in limita a 25% din nu­ma­rul total de servicii de programe distribuite prin reteaua respectiva. In cazul in care nu introduc in gri­le­le lor o televiziune obligatorie la re­transmisie, operatorii de cablu ris­ca sa fie sanctionati de CNA cu amenzi cuprinse intre 10.000 lei si 200.000 de lei. Operatorul de cablu RCS&RDS a fost amendat de catre CNA cu 10.000 lei, pe 11 octombrie, din cauza ca nu a introdus in grila sa GSP TV, care se numara printre te­leviziunile obligatorii la retransmisie de catre cablisti, conform prin­cipiului 'must carry' prevazut in legislatia audiovizuala, iar in se­din­ta din 14 decembrie, CNA a de­cis amendarea din nou a RCS&RDS, cu 100.000 lei, pentru ne­respectarea art 74 si art 82 (principiul must carry) din Legea audiovizualului.

×
Subiecte în articol: mass media