x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Rodica Culcer, dată afară de la şefia ştirilor TVR!

Rodica Culcer, dată afară de la şefia ştirilor TVR!

18 Ian 2012   •   11:58
Rodica Culcer, dată afară de la şefia ştirilor TVR!
UPDATE 17:37 Culcer nu se lasa dusa
Departamentul Comunicare al TVR a trimis o informare conform careia votul din Consiliul de Administratie, exercitat in sedinta de azi si in urma caruia Rodica Culcer ar trebui sa paraseasca sefia stirilor TVR, va fi supus unei analize, intrucat aprobarea "angajarii si concedierii personalului societatii" este atributia exclusiva a directorului general al TVR, Alexandru Lazescu.

INFORMARE
"Consiliul de Administratie (CA) al TVR a hotarat astazi, 18 ianuarie 2012, cu sapte voturi "pentru": "incetarea delegarii mandatului Rodicai Culcer pe postul de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport".
Avand in vedere ca aprobarea "angajarii si concedierii personalului societatii", potrivit art. 28 lit d) din Legea nr. 41/1994, este atributia exclusiva a directorului general al TVR, Alexandru Lazescu a informat Consiliul de Administrati ca votul dat pe aceasta hotarare va fi supus unei analize privind temeiul juridic, in raport cu atributiile Consiliului de Administratie, prevazute la art. 28 lit d). din Legea nr. 41 – 1994.
Rezultatul analizei va fi comunicat Consiliului de Administratie in urmatoarea sa sedinta, din 26.01.2012.

Update 17:00
"Este vorba despre presiuni politice inacceptabile intr-un stat civilizat", a declarat Rodica Culcer, sefa Stirilor TVR, pentru paginademedia.ro, dupa ce Consiliul de Administratie al TVR a decis ca mandatul acesteia sa fie intrerupt.

Update 15:30
Presedintele Consiliului de Administratie a primit mandat sa-i retraga atributiile Rodicai Culcer si, la pachet, sa-i rezilieze contractul de realizator de emisiuni.

Informatia a fost confirmata, in direct, la Antena 3, de Anne Juganaru, membru al Consiliului de Administratie TVR din partea PSD.

Update 15.15
Reprezentantii Departamentului de Comunicare al TVR au aflat vestea debarcarii lui Culcer de la reporterii Jurnalului National. Au promis, ca de obicei, ca se intereseaza si revin cu informatii.

Consiliul de Administratie al TVR a decis, astazi, cu 7 voturi pentru si 6 contra, la capatul unui scandal monstru, incetarea mandatului Rodicai Culcer la sefia stirilor TVR.

Vom reveni cu amanunte, atat privind culisele scandalului, cat si despre amanarile repetate si nejustificate ale desfasurarii concursului pentru succesiunea Rodicai Culcer.

×