x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Românul care i-a înfruntat pe americanii de la McDonald's! La mijloc, sunt mulţi bani

Românul care i-a înfruntat pe americanii de la McDonald's! La mijloc, sunt mulţi bani

04 Feb 2016   •   15:05
Românul care i-a înfruntat pe americanii de la McDonald's! La mijloc, sunt mulţi bani
Sursa foto: Foto: Elsa Stavro

Premier Capital a preluat ca proprietate şi operaţiuni, începând din 22 ianuarie, toate cele 67 de restaurante McDonald's din România şi cele 19 cafenele McCafé şi va asigura capitalul necesar pentru a finanţa dezvoltarea McDonald's în România, a anunţat McDonald's Corporation, citată de Agerpres.

Doar că un om de afaceri din Galaţi s-a opus acestei tranzacţii, potrivit viata-libera.ro.

Mai precis, compania care deţine în franciză McDonald's Galaţi, Ionuţ Restaurante SRL, condusă de omul de afaceri Ionuţ Gugoaşă, a refuzat să vândă business-ul cu o cifră anuală de afaceri de 10 milioane de lei. Astfel, a devenit singurul francizor din România care îşi păstrează afacerea.

Americanii de la McDonald's au început, încă de anul trecut, o campanie de "răscumpărare" a celor şapte restaurante deţinute în franciză de cinci antreprenori români, unul dintre aceştia fiind chiar Ionuţ Gugoaşă.

Mutarea a fost precedată de cedarea acţiunilor către grupul maltez Premier Capital, care a plătit 65,33 milioane de dolari pentru cele 66 de unităţi McDonald's din România. A 67-a, deţinută în franciză de Ionuţ Restaurante SRL, a rămas sub-francizată companiei malteze.

Agerpres oferă câteva date economice despre McDonald's România: A intrat pe piaţa din ţara noastră în anul 1995 şi este lider al pieţei restaurantelor din România, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe.

Până în prezent, McDonald's a investit peste 700 de milioane de lei în România. Compania are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 180.000 clienţi.

Premier Capital este divizia McDonald's a Hili Ventures, un grup cu sediul principal în Malta şi prezent în 10 ţări, printre care Estonia, Grecia, Letonia şi  Lituania. Hili Ventures este implicată în operaţiuni de parteneriat cu McDonald's şi Apple în mai multe zone, precum şi în logistică, inginerie, tehnologie şi imobiliare.

×
Subiecte în articol: galaţi