x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Romtelecom contraatacă: TVR a transmis o factură greşită

Romtelecom contraatacă: TVR a transmis o factură greşită

15 Iun 2012   •   17:44
Romtelecom contraatacă: TVR a transmis o factură greşită

Romtelecom a primit de la TVR o factura gresita si a solicitat refacerea acesteia, varianta corecta fiind transmisa vineri si urmand sa fie achitata luni. Romtelecom anunta ca este dispusa sa renegocieze contractul cu TVR, astfel incat postul public si Dolce Sport sa transmita simultan meciurile de la Euro 2012.

Totodata, Romtelecom a precizat intr-un comunicat remis vineri seara ca TVR nu are dreptul legal de a interzice difuzarea meciurilor de la Euro 2012 si ca isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-si proteja interesele in acest caz.

Romtelecom mentioneaza, ca urmare a deciziei TVR, emisa vineri, de interzicere a difuzarii meciurilor din Euro 2012, ca factura pentru suma de 550.000 Euro fara TVA, cu scadenta in 10 iunie 2012, la care se face referire in notificarea transmisa de TVR, nu a fost achitata pana in prezent deoarece factura corecta, aferenta sumei, a parvenit companiei de-abia vineri dupa-amiaza.

"Mentionam ca, anterior, TVR a trimis catre Romtelecom o factura gresita pentru suma sus-mentionata. In acest context, Romtelecom a fost nevoita sa solicite refacerea facturii, care, in forma ei corecta, a parvenit companiei abia astazi, dupa cum am mentionat mai sus. In ceea ce priveste a doua suma mentionata de TVR, cea in valoare de 500.000 euro, fara TVA, aceasta a fost achitata de Romtelecom, fara a primi niciun fel de obiectii sau nemultumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalitati de intarziere pentru cele 17 zile. Este important de mentionat ca aceasta suma reprezenta o plata in avans pentru transmiterea competitiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie", se arata intr-un comunicat Romtelecom.

Compania considera "ca decizia TVR de a interzice difuzarea competitiilor este abuziva, respectiv de a intrerupe semnalul de transmisiune in aceeasi zi in care factura refacuta a fost transmisa si receptionata de Romtelecom".

"Astfel, Romtelecom isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-si proteja interesele in acest caz. Vrem sa asiguram opinia publica de bunele intentii ale Romtelecom. Compania este pregatita sa plateasca aceasta factura, luni, 18 iunie. In plus, pentru a-si demonstra buna credinta, Romtelecom isi exprima disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel incat ambele canale sa transmita meciurile simultan pentru ca intreg publicul din Romania sa aiba acces la acest continut. De asemenea, dorim sa subliniem inca o data faptul ca prin achizitionarea acestor drepturi, compania Romtelecom a intentionat sa le ofere clientilor sai continut de calitate, in exclusivitate, folosind oportunitatea oferita de TVR prin scoaterea, in mod public, spre vanzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competitii sportive. Dorim sa cerem scuze clientilor companiei pentru orice posibile neplaceri care ar putea rezulta din cauze independente de companie", se mai arata in comunicat.

×
Subiecte în articol: contract romtelecom factura dolce tvr euro 2012