x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Sebastian Ghiţă: Vântu şi Schwartzenberg tocmai mi-au făcut un cadou de 15 milioane de euro. Vezi ce replica patronul Realitatea Media (EXCLUSIV)

Sebastian Ghiţă: Vântu şi Schwartzenberg tocmai mi-au făcut un cadou de 15 milioane de euro. Vezi ce replica patronul Realitatea Media (EXCLUSIV)

06 Oct 2011   •   07:35
Sebastian Ghiţă: Vântu şi Schwartzenberg tocmai mi-au făcut un cadou de 15 milioane de euro. Vezi ce replica patronul Realitatea Media (EXCLUSIV)

Rovigoo S.R.L, administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucuresti pentru Realitatea Media (firma care detine licenta de emisie pentru Realitatea TV) anunta, printr-un comunicat remis Hotnews.ro, ca a denuntat contractul de management incheiat in data de 24 octombrie 2010, intre Realitatea Media si Asesfot International (firma controlata de Sebastian Ghita).

Rovigo sustine ca denuntarea contractului isi va produce efectele de la data primirii notificarii.

Sebastian Ghita: Vantu si Schwartzenberg tocmai mi-au facut un cadou de 15 milioane de euro

Sebastian Ghita, patronul Asesoft, a declarat, pentru Jurnalul National, ca documentul primit de la Rovigo 'Este o adresa tipica pentru Vantu, de data asta in tandem cu Elan Schwartzenberg. Au un tupeu mare. Eu am spus intotdeauna ca instanta va decide in privinta relatiilor comerciale dintre doua companii. Dar fel in care cuplul Vantu-Schwartzenberg pune problema va insemna faliment. Eu am scapat compania de la faliment anul trecut. Ei au tot felul de idei prin cap, pentru a pacali creditorii si partenerii. Insolventa n-ar trebui sa fie o metoda de a pacali bancile si creditorii, ci o incercare de a reorganiza compania. N-au sa reuseasca in demersul lor. Asesoft va deveni cel mai mare creditor al Realitatea Media si atunci vom putea sa ne protejam investitia si sa ne indeplinim mandatul. Oamenii astia trebuie sa invete sa respecte legea si nu sa faca legea in Romania'. Rugat sa comenteze afirmatia avocatului Realitatea Media, Gheorghe Piperea, conform caruia Asesoft nu poate decat sa ia nota de rezilierea contractului de management si sa se aseze la masa credala, unde 'sa stea la coada, ca toti ceilalti', Sebastian Ghita a replicat: 'Sigur, ne asezam la masa credala. Dar problema e cu ce suma ne asezam. Tocmai ne-au facut cadou 15 milioane de euro'. Sebastian Ghita a mai adaugat ca are o licenta de emisie pe care intentioneaza sa o utilizeze, dar a refuzat sa precizeze daca postul de televiziune pe care il va lansa va emite din aceeasi locatie cu Realitatea TV. 'Poate sa emita dintr-o mie de locatii', a conchis, criptic, patronul Asesoft.

Update:

Elan Schwartzenberg: Religia nu-mi permite sa fiu atat de generos cu Sebi

In replica la afirmatiile lui Sebastian Ghita, Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media a declarat, pentru Jurnalul National, ca a incercat sa fie galant cu administratorul Realitatea TV, dar ca 'pentru un tango e nevoie de doi'. Asa ca, acum, atacand afirmatia lui Ghita ca 'Elan si Vantu formeaza un cuplu', Elan Schwartzenberg spune ca nu cunoaste 'preferintele sexuale ale lui Sebi', dar ca el ramane heterosexual. Iar referitor la suma pe care patronul Asesoft sustine ca ar avea sa o incaseze de la Realitatea Media 'din pacate, religia nu-mi permite sa fiu atat de generos'.

Iata scurtul interviu acordat de Elan Schwartzenberg, pentru Jurnalul National

J.N.: 'Va mentineti pozitia initiala, ca veti continua colaborarea cu domnul Sebastian Ghita? In replica la adresa Rovigo, prin care este denuntat contractul de management cu Asesoft, domnia sa sustine ca tocmai i s-a facut un cadou de 15 milioane de euro de 'cuplul Elan Schwartzenberg - Sorin Ovidiu Vantu'

E.S. 1. Nu am calitatea sa comentez deciziile domnului avocat Deleanu (reprezentantul oficial numit de justitie in reorganizarea grupului Realitatea), dar sunt convins ca Domnia sa actioneaza strict in spiritul legii si doar in interesul si bunul mers al companiei.

2. Nu doresc sa intru intr-o polemica publica cu Sebi, fata de care, atat in particular cat si in putinele declaratii publice din conferintele de presa sau interviuri, am fost intotdeauna galant si deschis oricarei cooperari, dar din pacate 'it takes two for a tango' (e nevoie de doi pentru un tango - n.r.)

3. Cat despre cuplul 'Elan - SOV', eu nu cunosc preferintele sexuale ale lui Sebi, eu raman pe viata dedicat in exclusivitate sexului frumos...

4. Cat despre cadouri de 15.000.000 EUR, din pacate religia nu-mi permite sa fiu atat de generos...

J.N. Conform unei informatii, Sorin Ovidiu Vantu ar putea redeveni actionar la Realitatea Media, intrucat nu ati fi achitat o ultima transa din suma convenita la semnarea contractului. Este reala aceasta informatie?

E.S. 1. Tranzactia cu SOV este IREVOCABILA!!! Exact cum au declarat si copiii dansului la momentul preluarii.

2. De altfel am depus la toate instantele si Institutiile Romane actele prin care detin in nume propriu 92% si colegii vostri din presa sau din diverse 'Institutii' care au fost suficient de curiosi sa verifice la Registrul Comertului din Cipru au putut constata ca nu exista ipoteci sau gajari sau orice alte forme de conditionare a tranzactiei.

3. Este adevarat ca exista o suma de bani intr-un cont 'escrow', suma pe care eu nu o mai detin odata virata in respectivul cont, dar pe care nici SOV nu o poate accesa pana cand avocatii mei si avocatii lui nu finalizeaza negocierile referitoare la problemele financiare pe care le-am descoperit ulterior tranzactiei; sper, indiferent de rezultatul negocierilor (aprige de altfel) sa pot ramane in aceeasi relatie de respect si amicitie cu SOV.

×