x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Student 2011 – Baftă la examen!

Student 2011 – Baftă la examen!

de Diana Scarlat    |    27 Iun 2011   •   21:00

Companiile straine inca mai apreciaza Scoala romaneasca, iar absolventii au sanse mari sa-si gaseasca locuri de munca bine platite atat in tara, cat si in strainatate, conform pregatirii lor in universitatile ro­ma­nesti. Multe tari sunt interesate de medicii nostri, dar si din ce in ce mai multe companii internationale cu fili­ale in Romania cauta tineri ro­mani foarte bine pregatiti pentru a le oferi posturi de conducere, deoarece romanii iesiti de pe bancile scolilor noastre si-au dovedit competenta in multe domenii de activitate.

Student 2011 vine cu informatii noi despre universitatile de stat si par­ticulare din toata tara, despre mediul universitar si problemele aces­tor ani de criza, dar si cu informa­tii despre proiecte care ar putea schimba in bine situatia inva­ta­man­tu­lui universitar romanesc si, mai ales, perspectivele studentului roman. A mai trecut un an de bugete reduse, de conflicte cu Ministerul Educatiei, de proteste, de probleme nerezolvate, pe care urechile guvernantilor n-au vrut nici macar sa le-auda. Au fost si cateva probleme rezolvate in invatamantul universitar, dupa lungi negocieri purtate de asociatiile de studenti si de Federatia sindicala "Alma Mater".

Bursele nu s-au diminuat, dar nici nu s-au majorat, numarul locurilor in universitati a ramas aproximativ acelasi, la fel si numarul locurilor in camine, iar coruptia s-a pastrat. Cu toate acestea, in universitatile romanesti inca se mai fac minuni, iar studentii care vor sa devina experti in domeniile pentru care se pregatesc au toate sansele sa reuseasca.

×