x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Tania Filip: "... Yete mama... mama, yete!"

Tania Filip: "... Yete mama... mama, yete!"

de Florentina Fântânaru    |    08 Iun 2012   •   21:00
Tania Filip: "... Yete mama... mama, yete!"

Acum cateva luni, cand m-am trezit cu o cerere de prietenie pe Facebook din partea Taniei Filip, nu mi-a venit sa cred. Ochii ii recunosteam, dar nu stiam de unde s-o iau si incercand sa-i "decupez" privirea, mi-a venit instantaneu in minte imaginea ei din "Calculatorul marturiseste". Au trecut de atunci 30 de ani, dar ochii ei de rusoaica, dupa mama, au ramas suspendati intr-un timp in care noi o priveam ca pe o actrita copil, speciala si blonda natural! A fost un timp in care blondele cu ochii albastri erau la moda...

Tania Filip isi aduce aminte de acel timp si i se umezesc ochii in timp ce-mi spune ca, dupa un spectacol, marele George Constantin i-a spus: "Esti cea mai buna!". Tania crede despre sine ca a fost cuminte si constiincioasa, asta si pentru ca de la 4 ani a inceput sa studieze baletul. Un copil obisnuit sa munceasca de mic, sa studieze, reuseste mai bine sa faca fata stresului ulterior, spune doamna profesor doctor universitar. De ani buni, Tania Filip e profesoara la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale".

Are atitudine de profesoara cu asteptari mari! Aceleasi asteptari le are si din partea fiicei, Alexandra, o domnisoara de 13 ani, indemanatica si pasionata de culori. Un talent pe care l-a dobandit de la mama, care pe vremea "Fondului plastic" crea rochii si isi rotunjea bugetul de actrita debutanta! Un debut facut la 19 ani pe scena Teatrului National din Bucuresti, in compania unor actori care se nasc o data la 100 de ani! Provocata, actrita isi aminteste de anii petrecuti la Londra, unde sotul ei, Dan Ghibernea, a indeplinit functia de ambasador in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Acolo i-a placut totul, in special serile in care mergea la Opera sau participa la dineuri oferite de Regina.

Apropo de muzica, Holograf e la sufletui ei, iar cateodata mai canta amuzata cu Alexandra, "Yete mama". Tania Filip emana rafinament, are o simplitate studiata, desi a trecut si ea prin perioada zorzoanelor si a blugilor taiati care in anii ’80 infierbantau la propriu imaginatia baietilor care o vedeau pe ecran, in pantaloni scurti. Dincolo de actrita care a fost, Tania Filip e o femeie rasata! O doamna de la care orice femeie are ceva de invatat! Multumesc, Tania Filip!

×
Subiecte în articol: mass media