x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Tesla a înregistrat cea mai mare pierdere trimestrială din întreaga sa istorie

Tesla a înregistrat cea mai mare pierdere trimestrială din întreaga sa istorie

02 Aug 2018   •   17:28
Tesla a înregistrat cea mai mare pierdere trimestrială din întreaga sa istorie

Tesla a înregistrat cea mai mare pierdere trimestrială din întreaga sa istorie, miercuri, după ce a pierdut 430 de milioane de dolari în trei luni, potrivit CNN.

Compania producătoare de maşini electrice a afirmat că a pierdut peste 717,5 milioane de dolari în al doilea trimestru. Cu toate acestea, banii pierduţi au fost mai puţini decât suma la care se aşteptau investitorii. Compania are 2,2 miliarde de dolari la sfârşitul trimestrului.

Mediul de afaceri este foarte atent la nivelul de bani al companiei, pentru că Tesla a muncit intens pentru a reuşi să producă 5.000 de modele de Tesla Model 3, într-o singură săptămână.

Compania a declarat că a pierdut 717.5 milioane de dolari în al doilea trimestru, însă a încheiat luna iunie cu 2,2 miliarde de dolari. Asta înseamnă că a  pierdut în ultimul trimestru stocul de numerar în valoare de 430 de milioane de dolari, atingând în final ţintele de producţie pentru Model 3.

Compania a spus, de asemenea, că îşi menţine nivelul de producţie la 5.000 de maşini Model 3 pe săptămână, lucru care s-a întâmplat în luna iulie. De asemenea, Tesla a declarat că doreşte să crească producţia la 10.000 de maşini Model 3 pe săptămână “cât de repede putem”. Compania se aşteaptă să producă între 50.000 şi 55.000 de astfel de maşini în acest trimestru.

×