x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri TVR anulează din nou concursul pentru şefia Ştirilor. Vezi de ce

TVR anulează din nou concursul pentru şefia Ştirilor. Vezi de ce

19 Mar 2012   •   16:22
TVR anulează din nou concursul pentru şefia Ştirilor. Vezi de ce

Televiziunea publica anuleaza pentru a doua oara concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiunilor Informative si Sport, pentru a nu exista riscul ca organizarea competitiei sa fie contestata, a anuntat Alexandru Lazescu, presedinte-director general al Televiziunii Romane. Decizia vine la doua saptamani de la incheierea perioadei de inscriere la concurs.

Pe 3 februarie, TVR anunta pe site organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, dupa ce mandatul Rodicai Culcer la sefia Stirilor TVR a incetat. Ulterior, data limita la care trebuiau depuse candidaturile, 17 februarie, a fost prelungita pana la 28 februarie. Hotararea ar fi fost luata intrucat nici una dintre persoanele care isi depusesera candidaturile pana la acea data – Anca Lazarescu, directorul interimar al Directiei, Monica Ghiurco, redactor-prezentator Stiri, si Claudiu Lucaci, realizator TVR 3 - nu ar fi avut dosarul complet. Dupa prelungirea termenului, si-au depus dosarele si Cezar Ion, director al Directiei Editoriale, si Horia Grusca, realizator TVR.

Conform spuselor lui Alexandru Lazescu, primii trei inscrisi, Lazarescu, Ghiuco si Lucaci, nu aveau o experienta de conducere in mass media de minimum trei ani. In aceste conditii, doar Cezar Ion si Horia Grusca ar fi putut intra in lupta pentru ocuparea acestei functii cheie, intrucat indeplinesc toate conditiile impuse de TVR. "Toti cei care s-au inscris in termenul initial nu sunt eligibili, nu au o experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani. Noi am prelungit perioada pentru ca cei inscrisi sa poata aduce documente care sa probeze ca au aceasta experienta si sa fie eligibili, pe de o parte, si in eventualitatea ca s-ar mai fi putut inscrie si alte persoane, pe de alta parte. Insa am constatat ca exista un risc destul de mare de contestare a concursului, apropo de prelungirea termenului de inscriere", a declarat, luni, pentru Mediafax, Alexandru Lazescu. "Nu vrem sa avem o situatie care sa fie pusa sub semnul intrebarii. Am decis sa reluam procedura, dar conditiile de participare la concurs nu pot fi altele. Si comisia de concurs si conditiile baza vor ramane constante", a continuat acesta.

Anuntul de organizare a unui nou concurs pentru ocuparea acestui post va fi facut in zilele urmatoare, pe site-ul institutiei. Comisia de concurs este formata din: Alexandru Lazescu, Ioana Avadani, Anne Juganaru, Paul Calin Botez si Ion Stavre. Probabil ca acum membrii comisiei nu se mai tem de presiuni si de aceea numele lor au fost facute publice.Cu cateva zile in urma, cand Jurnalul National a solicitat TVR componenta acestei comisii, raspunsul venit din partea reprezentantilor institutiei a fost: "Pentru a evita eventuale presiuni asupra membrilor comisiei, numele acestora nu pot fi facute publice inainte sau in timpul concursului'.

Este asadar a doua oara cand TVR anuleaza concursul pentru postul de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport. In 19 ianuarie, reprezentantii TVR au anulat concursul deja demarat pentru ca etapa finala a competitiei (interviul) - care ar fi trebuit sa se desfasoare in 19 ianuarie - nu s-a putut tine. La primul concurs organizat de TVR pentru ocuparea postului de director al Stirilor s-ar fi inscris trei concurenti, printre care Rodica Culcer (care indeplinea la momentul respectiv, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR) si Cezar Ion (director al Directiei Editoriale din Televiziunea Romana). Anularea concursului a venit la momentul respectiv in contextul unor puternice tensiuni in Televiziunea Publica referitoare la conducerea Stirilor TVR.

×
Subiecte în articol: observator