x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri TVR interzice Dolce să mai transmită meciuri de la Euro 2012. Toate partidele, începând cu Franţa - Ucraina (vineri, ora 19), vor putea fi urmărite pe postul public

TVR interzice Dolce să mai transmită meciuri de la Euro 2012. Toate partidele, începând cu Franţa - Ucraina (vineri, ora 19), vor putea fi urmărite pe postul public

15 Iun 2012   •   14:59
TVR interzice Dolce să mai transmită meciuri de la Euro 2012. Toate partidele, începând cu Franţa - Ucraina (vineri, ora 19), vor putea fi urmărite pe postul public

UPDATE: Meciul de pe Donbass Arena din Donetk, dintre Franta si Ucraina, a fost intrerupt dupa numai trei minute, din cauza unei furtuni violente. Arbitrul olandez Bjorn Kuipers a luat aceasta decizie pentru a asigura securitatea fotbalistilor, trimisi la vestiare dupa ce fulgerele s-au abatut asupra arenei pe care joaca echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior.

--------------------------------

Radu Calin Cristea, noul director general al TVR, a anuntat ca societatea pe care o conduce a notificat Romtelecom sa nu mai difuzeze meciuri din cadrul Euro-2012, intrucat nu a respectat acordul cadru privind sublicentierea drepturilor de transmisie pe Dolce Sport.

In mod concret, TVR aduce la cunostinta Romtelecom ca termenele de plata prevazute au fost depasite, nefiind respectae obligatiile asumate de societate.

Astfel, suma de 500.000 de euro, plus TVA, scadenta la 15 aprilie 2012 a fost achitata printr-un ordin de plata din 2 mai, scadenta fiind depasita cu 17 zile. De asemenea suma de 550.000 de euro, plus TVA, scadenta la 10 iunie, nu a fost achitata pana in momentul emiterii notificarii citate.

Radu Calin Cristea a precizat ca SRTv are dreptul de a invoca exceptia de neexecutare a acordului cadru si de a interzice difuzarea competitiilor sportive ulterioare scadentei neachitate.

"Pe cale de consecinta, incepand din acest moment, va interzicem difuzarea televizata a campionatului european de fotbal UEFA Euro-2012, intrucat desfasurarea acestei competitii este ulterioara depasirii scadentei", a anuntat Radu Calin Cristea.

×
Subiecte în articol: contract dolce tvr euro 2012