x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Vânzarea Băncii Româneşti către OTP a fost respinsă

Vânzarea Băncii Româneşti către OTP a fost respinsă

20 Mar 2018   •   10:44
Vânzarea Băncii Româneşti către OTP a fost respinsă

National Bank of Greece (NBG) anunţă investitorii că Banca Naţională a României (BNR) a respins solicitarea OTP Bank de a achiziţiona o participaţie de 99,28% din Banca Românească, subsidiara sa din România, informează grupul bancar elen.

 

Aprobarea BNR reprezenta condiţia prealabilă pentru finalizarea tranzacţiei. Decizia nu afectează afacerile şi operaţiunile Băncii Româneşti, care va continua să se concentreze pe nevoile clienţilor, în timp ce îşi va menţine profitabilitatea şi nivelul solid al capitalului, pe baza sprijinului continuu al NBG, a informat al doilea grup bancar elen.

În această tranzacţie, Credit Suisse International este consilier financiar exclusiv al NBG, în timp ce Freshfields Bruckhaus Deringer este consilier legal internaţional legal, iar PeliFilip este consilier legal local pentru NBG.

Vânzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului şi reducerea prezenţei lor peste hotare.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de 110 sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

BNR a anunţat, recent, că se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona o participaţie de 99,28% din Banca Românească, precizând, totodată, că motivele care stau la baza deciziei nu pot fi dezvăluite. Operaţiunea prin care OTP Bank România urma să achiziţioneze Banca Românească şi unele active româneşti ale acesteia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei în luna decembrie a anului trecut.

×