x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri X Factor, show-ul fenomen, ia amploare

X Factor, show-ul fenomen, ia amploare

de Cristiana Stamatescu    |    13 Sep 2011   •   21:00
X Factor, show-ul  fenomen, ia amploare

Cel mai tare show de divertisment al deceniului sta sa inceapa la Antena 1. De sambata, 17 septembrie, romanii vor putea vedea si in Romania X Factor – unul dintre cele mai mari formate tv din lume. In productia show-ului sunt implicati peste 100 de oameni, toti dintre cei mai buni in domeniul lor de activitate. Cap de afis stau juratii: Paula Seling, Mihai Morar si Adrian Sina si prezentatorii: Razvan si Dani, insa in spatele camerelor sunt nume cel putin la fel de mari.

Formatul X Factor se diferentiaza de alte show-uri din lume prin faptul ca juriul, format din personalitati reprezentative din domeniul muzical, nu doar alege finalistii, ci ii si indruma. Vor face acest lucru singuri sau ajutati de o suita de spe­cialisti. De altfel, procesul de prega­tire a concurentilor incepe inca dinain­te de a stabili grupele de participanti ce vor fi coordonate de un membru al juriului. Dupa auditii – prima etapa a show-ului – cei selectati incep o pregatire intensiva, in cea de-a doua etapa a schow-ului, bootcamp sau, in traducere, tabara de pregatire. Pe parcursul celor trei zile de stat in tabara, concurentii vor be­neficia de indrumarea si sprijinul celor mai buni specialisti in muzica si coregrafie. Jurnalul National vi-i prezinta, in exclusivitate pe cei care s-au implicat in procesul de pregatire a concurentilor de la X Factor Romania.

Norocosii care au reusit sa convinga juriul la auditii ca pot deveni urmatorul superstar al Romaniei au avut ocazia sa ia lectii de canto de la Crina Mardare. Pasionata de muzica de la doar cativa ani, cu studii solide si mai ales cu o experinta vasta, Crina Mardare are acum o scoala de canto, fiind poate cel mai cautat profesor de specialitate din tara noastra. Nu putine sunt vedetele care au urmat cursurile scolii ei, iar randurile acestora sunt ingrosate de fete si baieti dornici sa urmeze o cariera muzicala.

Prin 'mana' ei au trecut Monica Anghel, cea despre care Crina afirma intr-un interviu ca a fost chiar prima ei eleva, Geanina Corondan, Corina, Anna Lesko, CRBL, Pepe si multi altii.

X Factor nu cauta insa doar o voce buna. Juriul trebuie sa gaseasca acel concurent care are factorul x sau, altfel spus, un artist complet. Pentru asta e nevoie de voce, carisma, prezenta scenica, dezinvoltura. Pentru aceasta, Antena 1 le-a adus concurentilor un renumit coregraf: Tonkins Andreson.

Tonkins a inceput sa predea dansul la varsta de 23 de ani. A jucat in musicaluri pe Broadway si a devenit unul dintre instructorii de top de la scoala de dans Broadway Connection din Viena. A fost antrenorul si coregraful Gloriei Estefan, al lui Cher, Janet Jackson sau Prince. A avut o cariera si in lumea modei pregatind iesirile pe podium pentru Nike International sau Vivienne Westwood. A venit apoi in Romania, unde a devenit profesorul de coregrafie al celor mai buni artisti din showbiz-ul muzical de la noi: Morandi, Alex, Corina.

Fara bariere de varsta sau stil, 'X Factor' a rasturnat audientele din intreaga lume, bucurandu-se de o incredibila popularitate in randul telespectatorilor. Pe langa oportunitatea de a-si schimba vietile, de a deveni cei mai cunoscuti artisti ai momentului si de a-si face vocea auzita, participantii au si o miza materiala pentru care pot lupta: 200.000 de euro, cel mai mare premiu din istoria show-urilor de televiziune din Romania, oferit de Orange.

×
Subiecte în articol: antena 1 mass media x factor