x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Căutând purificarea

Căutând purificarea

de Romulus Popescu    |    12 Aug 2011   •   21:00
Căutând purificarea

Urcam cu greutate un deal, dar coboram cu repeziciune in vale. Urcam cu greutate sa rezolvam problemele vietii, dar coboram cu repeziciune, prabusindu-ne in necazuri. Constiinta oricarui muritor cand se lumineaza, cand se intuneca sau cand se umple, cand se goleste. Daca suntem atenti si observam cand ne paste perioada de cadere, putem face rezerve pentru a avea destula putere sa ajungem din nou sus. Fara aceste rezerve ne cufundam in slabiciune si deprimare. Si inca ceva, niciodata sa nu luam decizii importante in aceste momente grele, ca sa nu regretam mai tarziu.

Greselile se fac in momentele cand constiinta este intunecata. Dar nici nu trebuie sa fugim de efort si greutati, ignorandu-le, caci vor aduce cu ele, obligatoriu, altele si mai mari. Problemele trebuie rezolvate, nu lasate sa se adune, caci inmultirea lor sufoca apoi.

Pentru a nu sta cu sabia destinului fatidic deasupra capului este necesar a fi lichidate toate datoriile trecutului. O lege a Universului spune ca nimeni nu scapa vreodata de datorii pana nu le plateste. Incercarile prin care trecem in viata exista pentru a anunta eliberarea de povara datoriilor, cunoscute sau nu. Induram necazurile pentru a ajunge la bucurii. Trecand prin greutati se ajunge la realizarile deosebite. Fericirea se afla, adesea, acolo unde ne asteptam mai putin. De cele mai multe ori, scenariile din mintea noastra nu seamana cu realitatea viitoare, caci se gasesc destui factori care n-au fost luati in calcul si care pot schimba finalul. Dar cu cat spi­ritul este mai inalt, cu atat decalajul intre gand si realitate este mai mic, pentru ca se intra in rezonanta cu spiritele de dincolo de vizibil care ofera ajutor. Insa pentru a ajunge la crestere spirituala este necesara purificarea fiintei.

O metoda de purificare spirituala si trupeasca este postul. Numai cine trece prin el ii intelege importanta. Se poate incepe si cu un post de 24 de ore, dar eficacitatea deosebita a lui se profileaza de la minimum trei zile. In Biblie, exemplul lui Iisus, legat de postul de 40 de zile, a fost dat pentru a fi urmat, dar numai de cei care ii inteleg importanta. In Vechiul Testament al lui Moise, poruncile spun ce nu trebuie sa facem, pe cand in Noul Testament scrie ce trebuie sa facem. La un corp care posteste, varsta fizica arata cu mult mai putin decat cea biologica, pe cand la cei care nu stiu ce-i postul, varsta biologica n-o ajunge niciodata pe cea fizica. Initiatii sau sfintii in viata postesc si pentru cei care nu o fac, pentru a-i ajuta, trimitand fortele spirituale inspre ajutorul acestora. Prin post, pe langa curatarea fizicului, sunt alungate si entitatile malefice care stau agatate de spiritul unora. Cand discipolii au venit la Iisus sa-l intrebe cum pot alunga demonii, El a ras­puns: "Prin rugaciune si post". Altfel, entitatile inferioare devin atat de puternice, incat pot provoca distrugerea fiintelor agresate de ele.

Apa este, de asemenea, purificatoare. Doar ascultand cum curge apa, prin influenta ei asupra plexului solar, apare efectul antrenarii elementelor perturbatoare pentru a fi eliminate. Tinand mainile scufundate in apa, recomandabil a fi calda, dupa cateva minute apare senzatia ca dispare o greutate din corp, care crea o stare de disconfort. Spalarea mainilor de mai multe ori cu sapun, in acele momente constientizand gandul de curatenie ce actioneaza in timpul spalatului, realizeaza o data cu purificarea mainilor fizice si purificarea mainilor eterice, care le imbraca pe cele materiale. Astfel, le este oferita o putere energetica superioara, ce vine de dincolo de vizibil, fenomen care se petrece neobservat la majoritatea oamenilor. Transpiratia este si ea un proces prin care organismul elimina toxicitatea, ca si rinichii, purificandu-se. Astfel, acest proces constituie un element foarte necesar sanatatii.

Aerul este si el un purificator pentru fiinta noastra. Prin exercitii de respiratie si prin expunere constientizata la aerul din mijlocul naturii se poate obtine eliberarea fizicului si psihicului de impuritatile acumulate.

Focul este un alt element purificator. El reprezinta o poarta ce se deschide lumii de dincolo, fiind punctul care limiteaza lumea fizica de cea eterica. Prin foc se arde materia, trecand-o din vizibil in invizibil. Focul usureaza comunicarea cu lumea divina. Aprindem o lumanare atunci cand vrem sa intram in contact cu existenta nevazuta. Focul transforma lemnele uscate si fara stralucire in lumina. Sa stam in fata focului, imaginandu-ne ca scoatem din noi tot ce este urat si uscat pentru a fi ars, acesta fiind un alt mod de a scapa de ce este inutil in noi. Astfel, se vor obtine caldura si lumina cu ajutorul focului.

Se poate afirma ca impuritatile din noi pot fi arse in foc, risipite prin vant, inecate prin apa sau inghitite de pamant, reusind a ne elibera de ele in aceste moduri.

Intr-o lumanare aprinsa se pot regasi toate cele patru elemente: focul, in flacara ei, aerul, fara de care arderea nu este posibila, pamantul, prin corpul lumanarii, si apa, prin ceara topita. Meditatia in fata flacarii lumanarii reprezinta meditatia in fata Flacarii Universului a carui particica este. Ea este un centru care poate raspandi lumina, caldura, viata.

Pamantul absoarbe toate deseurile corpului fizic si le transforma in sanatate si putere, prin dorinta noastra. Apa spala inima de toate impuritatile pentru a se instala dragostea dezinteresata, purtatoare a fericirii, bucuriei si implinirii. Inima se va simti atunci limpede, cristalina, transparenta.

Aerul va purifica mintea, umpland-o de intelepciune si lumina. Gandul va deveni atunci mai patrunzator, mai clar, mai luminos.

Arderea impuritatilor se face aici pe Pamant, iar puritatea ne leaga de cer. Cristalinul, transparentul, etericul se afla sus. De aceea urcand mereu mai sus catre Divin se obtine puritatea de la sine, caci efortul ridicarii aduce rezonanta cu vibratiile cat mai inalte, eliberand toate corpurile subtile ale fiintei. Cand Corpurile Superioare ale omului sunt cufundate in frecvente superioare, vibratiile care actioneaza asupra lui sterg toate petele din sufletul sau. O batista care sta in vapori de parfum se impregneaza cu mirosul acestuia, pe care il poarta cu ea apoi. Asa ca intrand in lumea luminii imparfumate cu sentimente inalte, fiinta se impregneaza cu chintesentele acestor taramuri si devine iluminata, inmiresmata, emanand apoi o atmosfera de frumusete, puritate si lumina.

×