x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Accidentul de la Sinaia

Acum 100 de ani. Accidentul de la Sinaia

20 Aug 2012   •   21:00

Azi, la orele 5 d.a., pe cand d. locot.-colonel Berindei, comandantul batalionului 4 de vanatori din Sinaia, insotit de dna Procopiu, sotia dlui I. Procopiu, scobora de pe str. Lascar Catargiu, intr-o trasura trasa de un cal si condusa de dl. locot.-colonel, la intersectia acelei strade cu bdul. iar Ghica, calul s-a speriat si a lovit trasura de un stalp de piatra kilometrica sfaramand-o complet, iar cei din trasura au fost azvarliti la o mare distanta, provocandu-le grave leziuni, mai ales la cap si la picioare.

Care este starea victimelor?
Starea lor e foarte grava si inspira serioase ingrijiri. Drul Mamulea, care intamplator trecea pe acolo, i-a urcat intr-o trasura si ducandu-i la domnia sa le-a dat ingrijirile necesare. Ordonanta, care era la spatele trasurii, a sarit din vreme, ranindu-se insa si ea la mana, in cadere. Interesandu-ma asta-seara despre starea victimelor, mi s-a comunicat ca ranile nu sunt asa de grave dupa cum se crezuse la inceput. Atat dna Procopiu, cat si d. locot.-colonel Berindei sunt in afara de orice pericol, deoarece leziunile pe care le au sunt simple echimoze care intereseaza numai tesuturile, nu si oasele.

Incercarea de sinucidere a dlui Nini Bibescu
Asta-seara, la orele 9 si jumatate, d. Nini Bibescu, din Focsani, a incercat sa se sinucida, band o cantitate de 200 g acid fenic, pe cand se afla in cofetaria Capssa, din parcul Eforiei, din Sinaia. Domnia sa venind in cofetarie a baut o mastica si apoi a scris trei scrisori. Dupa ce a terminat cu scrisul, a baut otrava si imediat a cazut jos, in nesimtire. Politia fiind avizata, l-a ridicat si transportat la spital. Interesandu-ma la spital, mi s-a spus ca starea dlui Nini Bibescu nu este grava.

Banca Bucuresti
Societatile culturale si de binefcere isi plaseaza micile capitaluri la Banca Bucuresti, care ofera pentru depuneri conditiunile cele mai favorabile, bonificand 6 la suta dobanda. Este azi banca de depuneri preferata de toata lumea, deoarece face cele mai mari inlesniri, atat la depunerea cat si la restituirea banilor, la cerere, si este singura banca care in timpul vacantei a tinut si sambata ghiseele deschise, neintrerupt, de la 9 dimineata la 6 seara. Inchisa numai in sarbatorile prevazute de legea repaosului duminica.

Informatiuni
Aal. I. Sabareanu a daruit in numele familiei defunctului dr. G. Sabareanu, facultatii de medicina din Bucuresti, suma de 10.000 lei, din venitul careia se instituie un premiu e 500 lei anual, in memoria defunctului. – D. C. Dobrescu, sub-administrator al Casei Bisericilor, a fost delegat sa indeplineasca functia de administrator al acestei institutiuni. – D. general N. Popovici, secretar gerenral al ministerului de razboi, intorcandu-se din concediu, si-a reluat ocupatiunile in acel minister.
Din "Universul", 21 august 1912; texte selectate de Veronica Bectas

×