x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Campania opoziţiei

Acum 100 de ani. Campania opoziţiei

20 Feb 2012   •   21:00

Ieri, dupa terminarea intrunirii de la Dacia, sefii organizatiunilor con­servator-democrate si liberale din provincie s-au intalnit la cluburile respective. Dnii Ion Bratianu si Take Io­nescu (…) au comunicat hotararile ce s-au luat pentru continuarea campaniei care – au declarat sefii opozitiei in aplauzele celor de fata –, nu va inceta pana ce guvernul nu va cadea. In toata tara se vor tine, cu incepere de azi, intruniri zilnice.

Motiuni catre Regele Carol
Joi, 23 februa­rie, in toate capitalele de judete se vor tine mari intruniri publice ale opozitiei unite si (...) se vor vota motiuni prin care s-a hotarat sa se ceara Su­veranului inlaturarea guvernului. Aceste motiuni vor fi telegrafiate in aceeasi zi Majestatii Sale.

Alte intruniri in Capitala
In cursul acestei saptamani, se vor ti­ne in Capitala diferite intruniri (...) ca­re sa pregateasca marea intrunire pu­bli­ca ce se va tine duminica, 26 fe­bru­a­rie. La aceasta intrunire publica vor lua parte si sefii organizatiilor din pro­vin­cie. In cursul saptamanii vii­toare, in­trunirile pe culori in Capita­la, de as­ta data cu numerosi delegati (…) vor avea loc in ziua de 4 martie. (...) Daca nici pana la aceasta data gu­vernul nu va cadea, delegatii din pro­vincie sa fie declarati permanenti la Bucuresti, unde vor tine intruniri zilnice.

×