x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Doi cimpanzei şi şapte fociî

Acum 100 de ani. Doi cimpanzei şi şapte fociî

15 Ian 2012   •   21:00

Marti, 17 ianuarie, se anunta la Circul Sidoly Serata de gala in onoarea celor doi cimpanzei, Jack si Daisy, care vor lupta un match de box, pana ce unul din doi va cadea invins, si in onoarea celor 7 Foci, 7 miraculoase, care vor aparea in exercitii noi, nemaivazute.
Cimpanzeii si focile se vor intrece la serata de gala de marti, 17 ianuarie, pentru care se prepara un deosebit program care va uimi Bucurestii prin bogatia si indrazneala sa. Retineti deci pentru Circul Sidoly seara de martea viitoare! (Din "Dimineata", 15 ianuarie 1912)

O serbare masonica din Capitala
Miercuri, orele 8 seara, lojile "Zur Bruderlichkeit", "Romania" si "Sapientia", in prezenta numerosilor de­legati francmasoni de la diferite loji straine, au serbat 200 de ani d ela moartea regelui francmason Fride­ric al II-lea, supranumit "Cel Mare", rege al Germaniei.
Festivitatea s-a deschis de catre loja "Sapientia" cu un imn masonic, executat cu multa maiestrie de d. Schencker. Au vorbit facand biografia regelui Frideric cel Mare si descriind faptele lui ca francmason d. Adolf Siebrecht, despre "Frideric cel Mare", d. Cristea Bender, despre "Frideric cel Mare autor al ritualului scotez" si d. Anton Drummer despre "Hohenzollernii si francmasoneria".
S-a incheiat solemnitatea cu "Imnul fratelui Frideric" executat la orga de d. Schencker, acompaniat de intreaga adunare, apoi cu "Ke­ttenlied", un alt imn masonic, pe melodia imnului german.
Festivitatea a fost impunatoare. A urmat apoi un banchet la hotelul Boulevard, unde dnii: colonel Soimescu – a toastat pentru familia regala, Drummer – pentru toate institutiile masonice, Siebrecht – pentru reprezentantii lojilor straine, Schwartz – pentru doamnele prezente, Brociner – pentru scopul sarbatoririi lui Frideric, Bender – pentru francmasoneria din Romania etc. etc. (Din "Dimineata", 14 ianuarie 1912)

×